Vera u Srbina ne jenjava: Jokanović će i u Premijer ligi voditi Votford sa klupe

Trener Votforda Slaviša Jokanović produžiće ugovor sa tim fudbalskim klubom na još godinu dana, preneo je danas Skaj Sport.

 

Jokanovićev ugovor sa Votfordom ističe na kraju sezone, a klub je preuzeo u oktobru, kao četvrti trener u 37 dana i u 35 utakmica osvojio je 67 bodova.

Ekipa je u drugom delu sezone odigrala jako dobro i prošlog vikenda je obezbedila plasman u Premijer ligu. Votford je u subotu pobedio Brajton sa 2:0, a njegovi glavni konkurenti Midlsbro i Norič nisu uspeli da pobede.

Ako pobedi Šefild Venzdej u subotu Votford će osvojiti Čempionšip.

Britanski mediji naveli su da će bivšem treneru Partizana biti ponuđen jednogodišnji ugovor vredan milion funti, uz bonuse ako Votford ostane u Premijer ligi.

Na ovaj način načinjen je pomak u spekulacijama koje već traju nekoliko dana, a to koje su navodile da bi Jokanović mogao da se rastane sa klubom kome je pomogao da ostvari istorijski uspeh i da se presli na klupu Sanderlenda.

Pojedini izvori su sugerisali da bi čelnici Votforda mogli Jokanovića da zamene iskusnijim imenom za premijerligaške izazove, ali je Srbin svojim radom pobrao simpatije, a što je važnije i poverenje.

Sportska javnost priklonjena klubu, fudbalski analitičari, kao i navijači, impresionirani su metodama rada srpskog stručnjaka, koji je i pred nedostatka iskustva pokazao hrabrost i veliko znanje.