“VERUJEM U OVAJ TIM”: Radonjić smatra da Crvena zvezda može do LIGE ŠAMPIONA

Krilni napadač Crvene zvezde Nemanja Radonjić rekao je da ekipa može mnogo i da veruje u plasman u Ligu šampiona.

Nemanja Radonjić
crvenazvezdafk.com

Očekujem da se što bolje spremimo, da odmah pokažemo koliko smo kvalitetni. Iskreno verujem u svoj tim i mislim da možemo da uđemo u Ligu šampiona – rekao je Radonjić.

Zvezda će sezonu početi 11. jula, kada će igrati protiv Spartaks Jurmale prvu utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Radonjić se zajedno sa Milanom Rodićem naknadno priključio pripremama crveno-belih posle Svetskog prvenstva u Rusiji.

 Sve što sam u Rusiji video i doživeo daje mi dodatni motiv da se sada u svom klubu spremim što bolje i da se već u prvoj utakmici koja nas očekuje za nekoliko dana pokažemo u najboljem svetlu i obradujemo naše navijače. Sada ostavljam ono što je bilo sa reprezentacijom iza sebe i koncentrisan sam samo na ono što me očekuje u kvalifikacijama za Ligu šampiona i u domaćem prvenstvu kazao je Radonjić.

On je naveo da je naporno radio na treninzima reprezentacije Srbije i da mu znači što je dobio šansu na utakmicama sa Švajcarskom i Brazilom, kako bi dodatno proverio formu.

Učešće na Svetskom prvenstvu vidi kao veliko iskustvo.

– Nisam verovao da će me dobre igre u Crvenoj zvezdi ovoliko brzo dovesti do reprezentacije, ali sam se naravno nadao da će tako biti kada sam prošle godine postao deo crveno-bele porodice rekao je.

Radonjić je istakao da mu je velika čast što je sa 22 godine igrao sa fudbalerima poput Nejmara, odnosno celog brazilskog tima.

 Moram da kažem da sam imao pozitivnu tremu na toj utakmici, kada sam ušao na teren u prvi mah nisam mogao da verujem protiv koga sve igram. Kada sam se opustio sve je došlo na svoje. Nadam se da ću u daljoj karijeri stalno igrati sa tako velikim fudbalskim imenima. Mundijal je nešto najveće u fudbalu što može da se dostigne, ako izuzmemo klupski nivo, tako da mogu da kažem da sam zadovoljan rekao je Radonjić.