Vest koja je potresla Argentinu: Preminuo mladi fudbaler, njegova poruka rasplakala je svet!

Veoma tužna i potresna vest stiže iz Argentine..

Naime, 21–godišnjem fudbaleru petoligaša San Martina, Emanuelu Ortegu je u četvrtak ujutru konstantovana smrt, pošto je pre dve nedelje na utakmici protiv Juventuda glavom udario u betonski zid pored terena i tako zadobio veoma teške i kobne povrede.

Tragedija se togodila sasvim slučajno, i njemu je u sekundi promenjen život. Igrač protivničke ekipe ga je, u jednom duelu, gurnuo prema aut-liniji, a mladi Argentinac je u padu glavom snažno udario u betonski zid koji se nalazi na metar od terena.

Ortega je hitno prevezen u bolnicu, gde mu je ustanovljena dvostruka fraktura lobanje. Ubrzo je operisan, ali je dve nedelje kasnije podlegao povredama.

Argentinski mediji su na dan smrti objavili potresan Fejsbuk status, za koji mnogi misle da je mladi fudbaler tada predvideo svoju smrt.

I zaista je neverovatno kako posle ovako besmislene nesreće zvuče rečenice koje je Ortega napisao još 2012. kada je imao 18 godina.

– Možda se nikada fudbalom neću baviti profesionalno. Možda i hoću, ali možda i ostanem amater. Međutim, kada trčim za svakom loptom, osećam kao da bih mogao da umrem. Kada mi noge kažu „Stani!” moje srce kaže „Nastavi!”. Razlika između mene i profesionalca je ta da kada se moje kopačke unište, ja ih ne menjam, nego ih čistim i lepim da bi mogao ponovo da igram, jer je to ono što volim napisao je Ortega uz dirljivi kraj:

– Fudbal je moj život, ono nešto zbog čega zaboravljam sve ostale stvari i za njega bih dao svoj život. Dan kada više neću moći da igram, to će biti i kraj mog života.