Vežite se, kreće ‘ludnica’: Karting sezona uskoro počinje na Adi Huji (FOTO)

U aprilu počinje SOR Karting šampionat – najveće rekreativno karting takmičenje u Srbiji. Test dan i prvi susret trkača pred početak šeste sezone održaće se 4. aprila, a sedam dana kasnije sezona će i zvanično početi prvim trkačkim danom.

 

Sezona će imati deset trkačkih dana sa ukupno 42 trke. Šampionat će se održavati od aprila do oktobra 2015. godine na kartodromu Ada Huja u Beogradu. Kao i do sada, iskusni trkači trkaće se u A ligi, a početnici u B. Trkanjem u SOR-u, svi učesnici sakupljaće poene i za najveće svetsko rekreativno karting takmičenje – SWS.

 

SOR je sportsko udruženje koje se od 2008. godine bavi organizacijom rekreativnih karting takmičenja i popularizacijom karting sporta u Srbiji. Do sada je kroz SOR prošlo više od 200 trkača, a direktor trka i osnivač SOR-a Đorđe Simić, takođe i jedini Srbin koji je imao priliku da vozi Formulu 1, kaže da se ove godine očekuje više od četrdeset takmičara u obe lige.

– Prethodna godina bila je veoma uspešna za SOR. Oborili smo sve dosadašnje rekorde po broju trkača i trka u sezoni. Osim toga, prvi put smo učestvovali u SWS-u – međunarodnom takmičenju koje organizuje francuski proizvođač kartinga SODI. Od 26.000 vozača iz celog sveta, među 80 najboljih je i naših troje članova – kaže Simić i nastavlja o uspesima:

– Učestvovali smo i u zvaničnom Karting šampionatu Srbije i naši trkači su osvojili jedno prvo, dva druga i dva treća mesta u tri klase. SOR je bio drugi najuspešniji klub – naveo je Simić.

 

Sve potrebne informacije zainteresovani mogu da pronađu na zvaničnom sajtu. Novi takmičari u SOR-u, pre svega moraju da prođu obuku nakon čega počinje njihova karijera karting vozača.