Vežu ga lepe uspomene za Portugaliju – Matić: Biće divno ponovo igrati u Lisabonu

Srpski fudbaler Nemanja Matić rekao je danas da mu je drago što će sa svojom reprezentacijom ponovo igrati u Portugalu, u kojem je tokom karijere nastupao za Benfiku.

 

Divno je ponovo biti u ovom gradu i na ovom stadionu. Ovde sam proveo dve i po prelepe godine i sve mi je nedostajalo – rekao je Matić na konferenciji za novinare u Lisabonu.

Matić je još po dolasku u portugalsku prestonicu u petak na aerodromu privukao veliku pažnju lokalnih medija, ali tada nije davao izjave.

Vezni fudbaler engleskog Čelsija je na konferenciji za novinare na pitanja odgovarao i na portugalskom i na srpskom jeziku.

– Ovde su igrali i Lazar Marković i Filip Djuričić, koji takodje poznaju mentalitet publike i igrača. To bi mogla da bude naša prednost, ali se sve to zaboravlja kada počne utakmica – kazao je Matić.

On je istakao da je Portugal blagi favorit u predstojećem duelu.

– Portugal ulazi u utakmicu kao mali favorit, ali verujemo u svoje kvalitete i učinićemo sve da se vratimo kući s pozitivnim rezultatom. Oni nas veoma poštuju – naveo je Nemanja Matić.

On je zahvalio selektoru Portugala Fernandu Santošu i reprezentaticu te zemlje Tijagu Mendešu što su za njega rekli da je najjača karika srpskog nacionalnog tima.

– Hvala im na lepim rečima, ali moram da priznam da su favoriti u grupi, što su i zaslužili. Za nas sada tek počinju kvalifikacije i učinićemo sve da dodjemo do pozitivnog rezultata. Biće nam teško, ali ćemo sve učiniti da pobedimo – dodao je Matić.

Novinare je zanimalo njegovo mišljenje o tome što su dva vodeća portugalska sportska lista „O žogo” i „A bola” o predstojećem susretu dve reprezentacije pišu tek na 12, odnosno 18. strani.

– Njihova štampa najviše pažnje posvećuje klubovima tako da me ne čudi što je reprezentacija tek na 12. ili 18. strani. Bave se klubovima i ne mislim da je to loše – kazao je Matić.

Portugalske novinare je zanimalo i kako se Matić oseća u svom klubu Čelsiju, na šta je on odgovorio da je srećan u tom klubu, koji ima odličnu ekipu i trenera Žozea Morinja.

Takodje, govorilo se i o ekipi Benfike i stanju u nacionalnom prvenstvu.

– Benfika je dobra ekipa koja igra dobar fudbal, kao i Porto, pa očekujem veliku borbu do kraja prvenstva – kazao je Matić.

Utakmica izmedju Portugala i Srbije na stadionu Luž u Lisabonu počeće sutra u 20.45 po srednjoevropskom vremenu.

Srbija je pretposlednja na tabeli Grupe I posle tri kola sa jednim bodom, dok je Portugal drugi sa pet bodova više.