VIDEO: Bez duela Srpkinja u Madridu – Jelena ispala posle maratona

Najbolja srpska teniserka ispustila pobedu posle visokog vođstva i pretrpela poraz u drugom kolu turnira u Madridu, posle 160 minuta igre u taj brejku trećeg seta.

Posle okršaja Ane Ivanović i Bojane Jovanovski u Madridu u osmini finala ipak nećemo gledati još jedan duel Srpkinja. Najveći “krivac” za to je Anastasija Pavljučenkova koja je eliminisala Jelenu Janković u drugoj rundi takmičenja i to posle maratonske borbe u tri seta – 6:2, 5:7, 7:6 (7:3).

Duel Džej Džej i ruske teniserke doneo je mnogo neizvesnosti, a odluka o pobednici pala je u dramatičnom finišu trećeg seta, u taj-brejku, iako nije moralo tako da bude.

Pavljučenkova, koja na WTA listi zauzima 25. mesto, uspela je u odlučujućim trenucima da zadrži preko potrebnu koncentraciju, povede sa 4:0, što se ispostavilo kao previsoka prednost za Jelenu. Ona je produžila borbu još koji minut, spasivši dve meč lopte, ali je posle 160 minuta ipak poklekla.

Srpska teniserka po zna koji put u karijeri, praktično je izgubila dobijeni meč, pošto je ispustila visoko vođstvo. Jelena je u trećem setu imala prednost od 4:1, ali je uporna Ruskinja ipak uspela da uhvati priključak, a zatim i da preokrene rezultat.

Pavljučenkova će u borbi za četvrtfinale igra protiv Ane Ivanović, koja je bila bolja u svih pet prethodno odigranih mečeva.

Turnir u Madridu igra se za ukupan nagradni fond od 3,67 miliona evra.