VIDEO: Crno-beli pobedili u Ivanjici uz povrede Lazovića i Lukača, Javor – Partizan 0:1

U utakmici 23. kola Jelen Superlige na stadionu 'Kraj Moravice' u Ivanjici gostujući Partizan savladao je Javor minimalnim rezultatom. Gol odluke postigao je Lazović u prvom minutu sudijske nadoknade u prvom poluvremenu.

Pobedu crno-beli obeležile su i povrede strelca Lazovića i golmana Lukača, a uskoro očekujemo više detalja o ozbiljnosti povreda.

Partizan sada ima isti broj bodova kao i Crvena zvezda, koja od 19 sati dočekuje Čukarički. Javor je ostao prvi iznad crte sa 21 bodom.

Očekivani sastavi:
Javor: V. Mišić, Đorđević, Milović, Šofranac, Miletić, Docić, Ivelja, Veselinović, Vidić, Josović, Dražić.
Partizan: Lukač, Vulićević, Obradović, Stanković, Gulan, A. Živković, Brašanac, Drinčić, Ilić, Škuletić, Lazović.

Prvo poluvreme:

Krenulo je žestoko na obe strane, Lazović je prvi šutirao sa 20 metara i lopta odbijena u korner. Partizan ima mnogo veći posed lopte i napda od prvog minuta, dok domaći igraju na kontre.

Ogromna šansa za Živkovića posle centrašuta Petrovića u 25. minutu. Ostao je sam na 5 metara od gola, lažnjakom je prebacio na levu nogu i šutirao, a na gol liniji Ibrahim skida glavom i spašava gol.

U 42. minutu neverovatna scena na stadionu ‘Kraj Moravice‘. Naime, Škuletić je šutirao, lopta je već ulazila u mrežu Javora, a Ddank Lazović ju je, iz samo njemu poznatih razloga, sproveo u mrežu. Naravno, linijski sudija je opravdano dosudio ofsajd i tako je ostalo 0:0.

Patrizan je do gola došao u prvom minutu sudijske nadoknade, a strelac je bio Lazović posle idealnog centaršuta Ilića. Danko je uleteo i ”kresnuo” loptu glavom u mrežu.

Drugo poluvreme:

Prvu šansu u nastavku imao je Škuletić, nakon centaršuta sa desnog krila, napadač Partizana šutirao je malo pored gola.

Teška povreda Danka Lazovića u 51. minutu, koji je nezgodno doskočio na levo koleno i momentalno tražio izmenu. Njega je na terenu zamenio Luka.

Odlična prilika upravo za Luku, koji je izašao sam pred golmana u 61. minutu, ali je njegov udarac po zemlji zaustavio je Mišić, a lopta je završila u korneru.

Odličan pokušaj Miloškovića sa 18 metara iz samog ugla vadi Lukač i čuva mrežu crno-belih. Prilikom intervencije povredio se golman Partizana koji je morao da napusti teren u 82. minutu, a njega je zamenio Živković.