VIDEO: Crno-belima prija ‘romantika’, Saša Ilić postao rekorder

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu OFK Beograda na Omladinskom stadionu rezultatom 2:0 (1:0) u meču 21. kola Jelen Superlige.

Crno-beli su do prednosti došli u trećem minutu nadoknade vremena autogolom Vasiljevića, a konačan rezultat postavio je Saša Ilić u 57. minutu, koji tim pogotkom postao najbolji strelac Partizana u istoriji domaćeg prvenstva.

Izabranici Marka Nikolića su se ovim trijumfom ponovo približio vodećoj Crvenoj zvezdi na samo bod zaostatka, dok je OFK Beograd četvrtim uzastopnim porazom ostao pretposlednji na tabeli sa 18 poena.

U narednon kolu crno-beli će sledeće subote ugostiti Vojvodinu, a “romantičari” će u derbiju začelja igrati protiv Rada na Banjici.

Sastavi:

OFK BEOGRAD: Zečević, Vasilić, Vasiljević, Planić, Obradović, Zdjelar, Gajić (od 81′ Stanisavljević), Pilipović (od 60′ Micevski), Paločević (od 46′ Ješić), Dražić, Čavrić.

PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Obradović, Stanković, Volkov, Brašanac,  Drinčić, A. Živković (od 90′ Grbić), Ilić (od 77′ Pantić), Škuletić, Luka (od 65′ Malbašić).

Na Omladinskom stadionu okupilo se oko 3.000 gledalaca, a očekivano veću podršku imali su crno-beli.

1. POLUVREME:

Iako su “romantičari” agresivnije počeli ovaj meč, prvi su pripretili gosti već u 2. minutu, ali je Vasiljević odlično intervenisao klizećim startom ispred Luke, nakon centaršuta Škuletića sa leve strane. U nastavku se igralo dosta tvrdo, na sredini terena uglavnom – bez ozbiljnijih pokušaja.

Domaći su prvi put stavili Lukača na iskušenje u 11. minutu, kada je Dražić pokušao direktno iz kornera, međutim, bivši golman OFK-a bio je oprezan i odbio loptu u polje.

Stopopstotnu priliku konačno smo videli u 21. minutu: Vulićević je odlično ubacio loptu sa desnog boka, Brašanac je imao zicer, ali je njegov udarac glavom sa nekih 5-6 metara odbranio Zečević, a Škuletić je nakon odbitka pogodio okvir gola. Nova velika prilika za Partizan samo 2 minuta kasnije, međutim, Lukin udarac sa ivice šesnasterca zaustavila je prečka.

“Romantičari” su ipak izdržali taj nalet crno-belih i uspostavili ravnotežu na terenu nakon toga. Još jednu veliku priliku gosti propuštaju u 41. minutu, kada je Luka povukao polukontru, proigrao Živkovića, čiji je udarac iz prve završio za malo pored stative. U nadoknadi vremena Volkov je zapretio sa distance, ali je Zečević uspeo da zaustavi taj pokušaj.

GOOOOOL! Nakon udarca iz ugla crno-beli dolaze do prednosti. Drinčić je centrirao sa desne strane, a Vasiljević je glavom sproveo loptu u svoju mrežu.

2. POLUVREME:

U trećem minutu nastavka na povredu rebara požalio se Živković, kada je nakon jednog duela završio u reklamama. Dosta miran početak drugog poluvremena, crno-beli ne dozvoljavaju domaćima da ugroze njihov gol, a oni su sami pripretili u nekoliko navrata nakon kornera.

GOOOOOOOL! Upravo posle jedne takve situacije Partizan je duplirao vođstvo. Drinčić je centrirao sa desne strane, Stanković je bio najbolji u skoku, a Ilić je iz blizine ubacio loptu u mrežu. Inače to je bio 119. prvenstveni gol kapitena Partizana i tako je pretekao Bobeka u tom segmentu.

Nakon toga, crno-beli su totalno umrtvili igru, ne dozvolivši “romantičarima” da zadrže duže loptu u svojim nogama, a kamoli da urade nešto ozbiljnije. S druge strane, Volkov je posle još jednog centaršuta Drinčića iz prekida imao dobru šansu, ali je njegov udarac glavom bio neprecizan.

Intersantno je da se u 71. minutu glavni sudija Milorad Mažić požalio na povredu i zatražio pomoć fizioterapeuta. Ipak, smogao je snage da nastavi ovaj meč. Navijači Partizana istakli su transparent uvredljiv po Fudbalski savez Srbije, zbog čega je i delegat morao da reaguje. Parola je na kraju sklonjena sa tribine.

Do kraja susreta nije bilo većih prilika, tako da su crno-beli došli do 17. uzastopne pobede nad OFK Beogradom.