VIDEO: Crveno-beli 15. pobedom u nizu došli na korak od titule, Zvezda – Radnički 2:0

Fudbaleri Crvene zvezde u utakmici 25. kola Jelen Super lige savladali su Radnički iz Niša rezultatom 2:0.

Za crveno-bele strelci su bili Đorđe Rakić u 49. i Dragan Mrđa u 74. minutu. Rakić se ovog proleća vratio na teren posle višemesečne pauze, a ovo mu je prvi pogodak za Zvezdu. Mrđa je novim golom došao do cifre od 16 pogodaka u ovoj sezoni čime se učvrstio na vrhu liste strelaca domaćeg šampionata.

Crvena zvezda se ovom pobedom značajno približila tituli jer je Partizan poražen u Kruševcu od Napretka. Crveno-beli sada imaju šest bodova prednosti nad Parnim valjkom, a do kraja je ostalo da se odigra još pet kola.

Podsetimo, u subotu je na programu ”večiti derbi” koji može, a i ne mora, da utiče na šampionsku trku.

Sastavi:

Crvena zvezda: Bajković, Pečnik, Pavićević, Kelhar, Nenadić, Kovačević, Lazović, Milijaš, Ninković, Mrđa, Rakić.

Radnički: Filipović, Pauljević, Kosorić, Bulatović, Pavlović, Ćulum, Krstić, P. Jovanović, A. Jovanović, Stojanović, S. Petrović, Pejčić.

Prvo poluvreme:

Ekipa trenera Slaviše Stojanovića uspela je da preko Mrđe već u 28. sekundu zatrese mrežu Nišlija, no taj pogodak je opravdano poništen zbog ofsajda, ali je već ta akcija i dobra realizacija najavila koliko su osokljeno u ovaj duel ušli igrači lidera Jelen Superlige, rešivši da udvostruče prednost nad Partizanom pre nego što mu gostuju prvog dana vikenda.

Probao je potom Darko Lazović iskosa sa desne strane, a potom se skoro 15 minuta čekalo na naredno uzbuđenje. Đorđe Rakić je umalo bio brži od golmana Radničkog Filipovića, čija je intervencija odbila loptu do ivice kaznenog prostora odakle je Mrđa, u trku, probao da zatrese mrežu – a loptu ipak poslao pokraj nje.

Ni posle 35. minuta igre nema golova na stadionu Crvene zvezde, a novu polupriliku za domaći tim imao je Đorđe Rakić. Bivši napadač OFK Beograda se sam izborio za loptu, na 30 metara od gola gostiju, povukao loptu i šutirao oštro u bliži ugao, ali je Filipović ponovo bio uspešniji.

Domaćin je do poluveremena pokušavao da stigne do vođstva, ali nije uspeo da stvori ozbiljniju priliku ispred gola sigurnog Filipovića. Poslednja opasna situacija pre odlaska na odmor desila se u 44. minutu. Dragan Mrđa je dobro prošao po desnom krilu i odigrao povratnu na penal, ali je šut Kovačevića izblokiran.

Drugo poluvreme:

Samo što je počelo drugo poluvreme, “delije” su dobile razlog za slavlje: majstorsko dodavanje Miloša Ninkovića iskosa sa desne strane loptu je poslalo između dvojice igrača Radničkog pravo do Đorđa Rakića, a on se varkom tela oslobodio Pauljevića i lagano matirao Filipovića za 1:0 na semaforu Marakane. 

Bivši napadač OFK Beograda stigao je u klub na startu sezone, ali je zbog povrede ligamenata propustio prvi deo sezone, da bi šasnu počeo da dobija tek u poslednjih nekoliko mečeva. To se uglavnom događalo u finišu susreta, dok je ovo prvi slučaj da se našao od starta na terenu.

Ekipa Slaviše Stojanovića i dalje drži kontrolu igre, ne žele crveno-beli previše da se zaleću, uglavnom kombinujući na sredini terena. Sve akcije i dalje idu preko desnog boka i raspoloženog Lazovića. Upravo posle jednog njegovog prodora, koji je okončan faulom, Milijaš je zapretio iz slobodnjaka, ali je golman gostiju otklonio opasnost.

Slaviša Stojanović se za prvu izmenu odlučio u 64. minutu, kada je umesto Darka Lazovića na teren ušao Goran Gogić, jer trener domaćina očigledno želi da sačuva Čačanina za večiti derbi u narednom kolu.

Već u sledećem minutu Ninković je kreirao novu dobru priliku za svoj tim, ovoga puta je uposlio Dragana Mrđu koji šutira po zemlji u dalji ugao – ali je i ovog puta Filipović bio uspešniji. Usledio je pokušaj Kovačevića sa distance, ali po sredini gola.

U 74. minutu Dragan Mrđa je postigao svoj 16. gol u šampionatu i to na asistenciju Milijaša. Mrđa je znalački zaobišao golmana Filipovića i na semoforu je pisalo 2:0.