VIDEO: Demba Ba doneo Čelziju plasman u polufinale u 87. minutu, Real prošao uprkos porazu

U prva dva revanš meča četvrtfinala Lige šampiona, Borusija je savladala Real Madrid rezultatom 2:0, dok je Čelzi istim rezultatom pobedio Pari Sen Žermen.

Real je izgubio 2:0 u revanšu od Borusije golovima Marka Rojsa već u prvom poluvremenu, ali je zahvaljujući Ikeru Kasiljasu i sreći odoleo u nastavku te prošao dalje zahvaljujući 3:0 iz Madrida.

Čelzi je uspeo da nadoknadi 3:1 iz Pariza protiv PSŽ-a sa 2:0 na Stamford Bridžu, a junak je u 88. minutu postao Demba Ba. Prethodno je Andre Širle doneo prednost, nakon što je zamenio Edena Azara.

Borusija Dortmund – Real Madrid

Prvo poluvreme:

Miloš Jojić će prvi put zaigrati u startnoj postavi Borusije i to protiv Reala, na svojoj poziciji u centralnom delu veznog reda, a trener Dortmunda Jirgen Klop se odlučio za sledeći sastav: Vajdenfeler, Pišček, Fridrih, Humels, Durm, Jojić, Kirh, Groskrojc, Mkhitarijan, Rojs, Levandovski.

Trener Reala Karlo Anćeloti opredelio se za ovih 11 igrača: Kasiljas, Karvahal, Pepe, Ramos, Koentrao, Iljaramendi, Ćabi Alonso, Modrić, Di Marija, Benzema, Bejl.

Prvo uzbuđenje na meču viđeno je u 16. minutu kada je Koentrao sa levog krila centrirao, a Piščeka je lopta pogodila u ruku. Dileme za arbitra Skominu nije bilo, pokazao je na ”kreč”. Odgovornost je preuzeo Di Mmarija, ali ga je Vajdenfeler pročitao i odbranio penal.

I gol! Za Borusiju! Rojs je iskoristio nesmotrenost Pepea, prišunjao mu se iza leđa, a nakon toga je laganao zaobišao Kasiljasa i zatresao mrežu za nadu ”milionera”.

U 37. minutu nastala je ludnica na stadionu Borusije. Marko Rojs je ponovo iskorisito svoju brzinu i volej udarcem ponovo savladao Kasiljasa za 2:0.

Real je pokušao da već na startu drugog poluvremena zaustavi nalet rivala i reši dvomeč, Isko je zamenio Iljaramendija, a Garet Bejl imao dobru gol šansu. Dobio je loptu u kazneni prostor, ali je šutirao po sredini gola, pa je Vajdenfelere odbranio.

Drugo poluvreme:

Mnogo bolje deluje Real u nastavku meča, konkretnije napada, a Bejl je po desnoj strani prošao Durma i Humelsa, ušao u šesnaesterac i oštro poslao loptu kroz peterac, ali kao da niti je gađao drugu stativu, niti je proigrao Benzemu.

“Milioneri” su biti u silnom naletu, Real je nastavio da strepi. Svakih 120 sekundi Kasiljas je bio ugrožen. Novu šansu u 71. minutu za domaćina imao je Groskrojc, ali je i njegov šut u donji desni ugao zaustavio golman Reala.

Čelzi – Pari Sen Žermen

Prvo poluvreme:

Trener Čelsija Žoze Murinjo odlučio je da PSŽ od početka napadnu: Čeh, Ivanović, Kejhil, Teri, Aspilikueta, David Luiz, Lampard, Vilijan, Oskar, Azar, Eto.

Loran Blan se opredelio da 3:1 iz Pariza čuvaju: Sirigu, Žale, Silva, Aleks, Maksvel, Mota, Matuidi, Verati, Lukas, Kavani, Laveci.

Prvu opasnost pred golom PSŽ-a stvorio je Oskar koji je zaludeo čuvare na levoj strani i pronašao Etoa, ali je njegov udarac izblokiran u korner.

Iz prekida je pokušao glavom Bane Ivanović, ali nije uspeo najbolje da zahvati loptu, pošto ga je dobro čuvao Tijago Silva.

Dobar pokušaj u 28. minutu za Čelsi imao je iz slobodnog udarca Lampard, gađao je uz levu stativu, ali je Sirigu sjajnom paradom spasao PSŽ.

Samo pet minuta kasnije Čelsiju se isplatila inicijativa, a Murinju izmena. Nemac Šurle, koji je 15-ak minuta ranije zamenio povređenog Azara, uhvatio je centaršut Luiza volej udarcem i zakucao loptu u donji desni ugao.

Drugo poluvreme:

Andre Šurle bi mogao da postane junak Čelsija, postigao je jedini gol u Londonu do sada, jedan je od najboljih na terenu, a prečka je zaustavila njegov projektil i sprečila ga da donese “plavcima” rezultat koji bi ih vodio u polufinale, pa je ostalo 1:0 na Stamford bridžu.

Kakav šut Oskara u 53. minutu. Izveo je slobodnjak sa oko 20 metara, a njegov udarac zaustavila je prečka.

Dva minuta kasnije Bane Ivanović je dobio žuti karton i u slučaju prolaska Čelzija u polufinale neće imati pravo nastupa u prvom meču.

Čelzi je čekao i dočekao svoju šansu, kaznio je promašaj Kavanija i došao do gola za polufinale dva minuta pre kraja meča. Demba Ba je uz mnogo sreće stigao do lopte koju je zakucao pod prečku za oduševljenje Stamford Bridža.