VIDEO: Dragan Džajić u najbitnijoj utakmici, sa prvotimcima Zvezde brani Galovicu

Čelnici, stručni štab i fudbaleri Crvene zvezde nisu otputovali za Šabac jer je situacija u tom gradu dovedena pod kontrolu, ali su zato u toku dana našli u službi građana na dokovima Save između Bloka 45 i Surčina.

Fudbalski klubovi Crvena zvezda i OFK Beograd pridružili su se danas akciji odbrane od poplava, pošto zajedno pomažu u utvrđivanju nasipa na reci Savi.

Fudbaleri i stručni štab Zvezde i veliki broj ljudi iz OFK-a su u mestu Galovica, između novobeogradskog Bloka 45 i Surčina, gde pomažu u utvrđivanju nasipa na Savi, kako voda ne bi prodrla prema Novom Beogradu.

Predsednik Zvezde Dragan Džajić uključio se u akciju i rekao da je pomoć u odbrani od poplava dužnost svakog građanina Srbije.

– Situacija je takva da svako treba da pomogne na svoj način. Ne treba nam pridavati ne znam kakvu važnost zbog toga, jer tako bi trebalo da se ponašaju svi građani – rekao je Džajić novinarima.

OFK je organizovao dva autobusa sa 80 dobrovoljaca, među kojima su predsednik kluba Zvezdan Terzić, celo rukovodstvo, stručni štab, prvi tim, treneri mlađih kategorija, veterani i navijači.

Terzić je istakao da je slučajnost što su Zvezda i OFK Beograd na istom mestu.

– Očekuje se talas nove vodene stihije i treba braniti Beograd. Obaveza i dužnost nam je da se stavimo u funkciju pomoći i preventivno da radimo jer ima najava da može i Beograd da dođe u veliku opasnost – kazao je Terzić.

Trebalo je da fudbaleri Zvezde i OFK Beograda krenu za Šabac, ali je u taj grad stigao dovoljan broj dobrovoljaca, pa su se igrači dva kluba uputili ka Novom Beogradu.