VIDEO: Dugo će se pričati o meču Partizan-FMP! Vujošević nasrnuo na Bogdana, Gurović gurnuo Daloa

O fantastičnoj partiji ekipe iz Železnika i preokretu aktuelnog šampiona Srbije neće se pričati, koliko o onome što je bilo van parketa. Pobeda Partizana ostaće u senci nemilih scena, koje se nisu (po običaju) događale na tribini, već na parketu i to između trenera i igrača.

Bilo je isključenja, bilo je guranja, a pored verbalnih (koji su postali učestali) bilo je i fizičkih kontakta. Sve u svemu, sinoć je u Hali sportova bilo svega.

I čemu ovo više vodi? Da li je ovo sport ili nešto drugo? Da li je to budućnost naše košarke? Pitanja su oko kojih bi svi trebalo da se zamisle…

Ipak, iza svakog postupka postoje i objašnjenja glavnih aktera, kao i toga da se uvek (malo) doda i ‘ulja na vatru’ da bi priča dobila na značaju. Ali ono što smo svi mogli da vidimo nije bilo prijatno.

Trener gostiju Milan Gurović isključen je zbog guranja plejmejkera Partizana Borisa Daloa, a trener crno-belih Duško Vujošević fizički je ‘napao’ svog igrača Bogdana Bogdanovića.

U trenucima kada su gosti imali prednost, Vujošević je ušao u teren, uhvatio za vrat svog najboljeg igrača i zbunio sve prisutne, kao i samog Bogdanovića.

Sve se dogodilo u samom finišu utakmice, pri vođstvu FMP 75:70. Bogdanović je dobio petu ličnu grešku, a posle rasprave sa sudijama i tehničku.

– Prema svojim igračima imam roditeljski odnos. Svog igrača nisam hvatao za ono za šta ga je uhvatio igrač iz Slovenije pre dva dana, što ja ne vezujem za to što je iz Slovenije. To je odnos gde se na njih i vikne i opsuje se, ali oni znaju zašto to trpe. Vi ste sigurno u životu imali nekoga ko sme sve da vam kaže, a neko drugi kad vas pogleda vi reagujete – počeo je da objašnjava svoj postupak novinarima, trener crno-belih.

– Bogdanović je veoma talentovan igrač koji je pre mog dolaska u Partizan bio 12, 13 igrač, ovo što je postigao ostvario je od mog dolaska ovde, zahvaljujući svom radu i talent u mom prisustvu. U nekom pedagoškom smislu ja nekad reagujem tako. To je stara proska stara škola. Ja ga nisam hvatao za vrat kada je prstom pokazao publici i kada je izbačen, već kada je napravio nedozvoljenu stvar. Ne sme on da dobija tehničku u momentu kada još uvek stižemo rezultat – poručio je Duško Vujošević, posle utakmice.

Trener FMP-a Milan Gurović, objasnio je da u ‘guranju’ Borisa Daloa nije imao nikakvu nameru, osim da zaustavi eventualni fizički obračun između njegovog igrača i košarkaša Partizana, kao i da ne vidi zbog čega je loše postupio.