VIDEO: Džeko plesao na Teatru snova, Arsenal u 90. minutu verovatno ispao iz šampionske trke

Rutinskih 3:0 za Siti u derbiju Mančestera. Dejvid Mojes postavio još jedan negativan rekord. Flaminijev autogol oduzeO Tobdžijama pobedu nad Svonsijem.

Do pre koju godinu bilo bi nezamislivo, ali pred večerašnji derbi Mančestera mirne glave ste mogli da izgovorite – sve osim pobede Sitija bilo bi prvorazredno iznenađenje. Dešavanja na terenu Old Traforda potvrdila bi da ste u pravu, pošto su Građani na krilima raspoloženog Edina Džeka velikim gradskim rivalima održali čas fudbala i slavili sa i previše laganih 3:0.

Iako nije večerašnja partija bila jedna od najboljih koju je ove sezone pružila četa Manuela Pelegrinija. I to je ono što verovatno najviše boli navijače Junajtede. To što Siti više ne mora ni da pruži svoj maksimum kako bi savladao do juče nedodirljive komšije.

Siti večeras sasvim solidan i ništa više od toga. Pozadi, i po četvorica igrača čuvala su samo Vejna Runija, ostalima je ostavljano i previše prostora što će reći da je odbrana gostujućeg tima Junajtedu dozvolila da stvori nekoliko šansi. Najbolju je imao Dani Velbek, koji je spretno šutirao petom, ali je Džo Hart refleksno reagovao.

Ni napred Siti nije morao da zapinje iz sve snage, pošto su domaći u meč ušli u snu, pa se David Silva već u prvom minutu šetao kroz kazneni prostor Junajteda, Samir Nasri igrao pored šeptrlje Rafaela, da bi posle stative Francuza Edin Džeko na drugoj stativi bio ostavljen sam kao duh, pa su gosti poveli već posle nekih 50 sekundi igre.

Verovali ili ne, prvi put u 114 godina dugoj istoriji Old Traforda mreža Mančester junajteda zatresla se već u prvom minutu.

Defanzivci Junajteda nisu se proslavili ni kod drugog pogotka Sitija. Korner sa desne strane, Rio Ferdinand je zakasnio da pokrije Džeka, pa se još jednom potvrdilo da je iskusni štoper, a svaka mu čast na svemu što je do sada uradio, ipak zreo za penziju.

Reprezentativac BiH nije imao razumevanja za Ferdinandovu krštenicu – 2:0.

 

So na živu ranu je u 90. minutu meča sipao Jaja Ture svojim 17. golom u sezoni. Dejvid Mojes i ekipa ponovo posramljeni. Ovo zaista nije nivo tako velikog kluba.

Međutim, tragičari večeri verovatno nisu igrači Mančester junajteda, jer se, ruku na srce, pobeda Sitija i očekivala. Kao što se očekivala i pobeda Arsenala nad Svonsijem, ali su Tobžije ispustile bodove u 90. minutu i verovatno ispale iz šampionske trke pošto posle 2:2 protiv Velšana imaju šest bodova manje od Čelsija.

Vilfred Boni je najavio izenađenje, ali je londonski tim uspeo da se vrati u nastavku meča i posle golova Lukasa Podolskog i Olivijea Žirua (Nemac tada u ulozi asistenta) u svega dva minuta stigne do preokreta.

Avaj, sve je propalo u samom finišu kada je Per Mertezaker nespretno uklizao, pa je Vojćeh Šćešni morao da brani… Samo da bi se lopta obila o nesrećnog Metjua Flaminija i nazad do mreže Poljaka za konačnih 2:2.