VIDEO: Het-trik Mesija, tri penala, crveni za Ramosa, Real – Barsa 3:4

Fudbaleri Barselone vratili su se u trku za titulu u španskoj Primeri, pošto su u 229. "El Klasiku" savladali Real Madird sa 4:3

Već u sedmom minutu viđen je prvi gol na meču, kada je Inijesta doveo Barselonu u vođstvo. Odličnu akciju odigrali su Fabregas i Mesi, najbolji igrač Katalonaca se okrenuo i divno spojio Inijestu sa golom, a ovaj snažnim udarcem sa leve strane, od prečku pogodio za 1:0.

Promašaj Nejmara nekoliko trenutaka kasnije, kaznio je Benzema, koji je u 20. minutu izjednačio. Di Marija je ponovo probio po levoj strani, centrirao, a sa pet metara je Francuz nadskočio Maskerana i izjednačio na 1:1. On je glavom poslao loptu u desni ugao gola, Valdes je imao na ruci, ali nije uspeo da je izvuče iz gola.

Isti igrač doneo je potpuni preokret samo četiri minuta kasnije, ali je i za taj pogodak najzaslužniji bio fenomenalni Di Marija. Argentinac je pravio đou po levoj strani, potpuno izludeo Alveša i u ovoj situaciji ponovo centrirao do Benzeme. Kao i u prethodnom slučaju, Maskerano je amaterski reagovao, a napadač Reala je imao vremena i da smiri loptu i prevari Valdesa – 2:1.

U 42. minutu jedan od brojnih napada agilnije Barselone okončan je Mesijevim dodavanjem na sredinu peterca Nejmaru, odakle je odbrana Reala uspela da odbije loptu samo nazad do Argentinca koji je, pobegavši ka sredini – uputio udarac u bliži, levi ugao – za 2:2 i podatak da je 19. golom protiv Reala postao najbolji strelac u istoriji “El klasika”.

Drugi deo meča počeo je novom šansom za Francuza, kome je Valdez odbranio udarac, a zatim je do tada prilično neprimetni Ronaldo uspeo da prevari sudiju Maljenka – i iznudi penal, iako ga je Dani Alveš faulirao izvan kaznenog prostora.

Portugalac je i izveo jedanaesterac, a to što ga je Valdez “pročitao” i bacio se u desnu stranu nije bilo dovoljno da spreči pogodak za 3:2.

U 63. minutu maestralno dodavanje Mesija dugo 30-ak metara kroz sredinu izbacilo je Nejmara u prvi plan, samog pred golmanom Reala. Stigao ga je tada kapiten domaćih Serhio Ramos, nepropisno zaustavio – i dobio crveni karton.

Odgovornost je preuzeo Lionel Mesi, koji je nepogrešivo, polu-visoko u desnu stranu, izveo jedanaesterac i izjednačio na 3:3.

Barselona je potom dodala gas, trener Martino je poslao u igru svežeg Čileanca, Aleksisa Sančeza, koji je sa Pedrom osvežio napadački deo igre Barselone, iz kog su na klupu otišli Nejmar i Fabregas. I, potpuna ofanziva je urodila plodom u 84. minutu, Inijesta je probao da prođe između dvojice čuvara, pao je – a arbitar pokazao na belu tačku. Više nego dovoljno za još jedan projektil Mesija u gornji desni ugao i 3:4 na semaforu.