VIDEO: Ilić i Škuletić za nastavak potere za Zvezdom, Partizan – Jagodina 2:0

Fudbaleri Partizana u 24. kolu Jelen Superlige pobedili su Jagodinu rezultatom 2:0.

Aktuelni šampion je do trijumfa stigao golovima Saše Ilića i Petra Škuletića u drugom poluvremenu, nakon velike inicijative u prvih 45 minuta.

Partizan sada ima 56 bodova, tri manje od lidera tabele, dok Jagodina ostaje na četvrtoj poziciji sa 37 poena.

Sastavi:

Partizan: Živković, Vulićević, Obradović, Trajković, Volkov, A. Živković, Pantić, Drinčić, Ilić, Škuletić, Luka.

Jagodina: Đuričić, Milinković, Živanović, Mihajlović, Mitošević, Damjanović, Cvetković, Arsenijević, Đurić, Lepović, Pešić.

Prvo poluvreme:

U prva tri minuta utakmice domaći tim je izveo čak tri kornera, a Drinčić je iz jednog pokušao direktno da ugrozi gol Jagodine. Fudbaleri Partizana igraju presing, ali su u jednoj situaciji gosti ozbiljno pripretili iz kontranapada.

Najbolju šansu imao je Andrija Živković, iskosa sa leve strane je stigao u kazneni prostor, pokušao je da pronađe Škuletića, ali je golman Jagodine bio na visini zadatka.

Posle još jednog kornera i povratne lopte Drinčić je ubacio loptu u kazneni prostor, ali se Volkov loše snašao. Jagodina ipak nastavlja da preti iz kontri, međutim ima veoma malo igrača u ofanzivnim akcijama.

Na isteku 30. minuta igre aktivirala se i desna strana napada domaćih, Vulićević je pronašao Škuletića, ali je napadač pokušao petom i bio neprecizan. Drinčić je još jednom oprobao šut sa distance, Đuričić je loptu izbacio u korner, da bi posle toga Trajković šutirao glavom, ali bez uspeha.

Najbolju šansu Partizan je prokockao u 43. minutu kada je Ilić sa leve strane fantastično na drugoj stativi pronašao Markovića, koji se sa pet metara propisno obrukao.

Drugo poluvreme:

Na startu drugog poluvremena povredu nosa zadobio je Branislav Trajković u duelu sa Pešićem, a Jagodina je veoma aktivno počela nastavak, te, ali je Živković bio siguran, dok je Milan Đurić bio neprecizan sa nekih dvadesetak metara.

U 53. minutu domaći su poveli preko Saše Ilića, pogrešio je golman gostiju Đuričić, lopta ga je preletela posle centaršuta Luke i dodavanja Škuletića, a kapiten Partizana je bio na pravom mestu i zatresao mrežu Jagodine.

Novu veliku priliku imao je Škuletić, dobio je sjajnu loptu u šesnaestercu gostiju, šutirao levom nogom, ali veoma slabo, tako da je Đuričić lako reagovao.

U ekipi Jagodine izvršene su dve izmene, Jakimovski i Šušnjar su u igri umesto Lepovića i Martinovića, a Škuletić se još jednom našao u ofsajd poziciji. Promena i u timu Partizana, Živković je napustio teren, a u poslednjih 20 minuta igraće Danilo Pantić.

Veliku grešku Volkova nije iskoristio Šušnjar, šutirao je pored gola. Partizan diktira tempo igre na sredini terena, zadržava loptu I pokušava da ubacivanjem lopte iza leđa odbrane Jagodine dođe do novog pogotka, ali defanziva gostiju za sada ne popušta.

Konačno je Škuletić pogodio, u 78. minutu, centrirao je Vulićević, gotovo na tacni mu ostavio loptu, a napadač domaćij je između dvojice igrača Jagodine uspeo da se izbori za poziciju i zatrese mrežu.

Malo je nedostajalo da Živanović zatrese sopstvenu mrežu, Saša Ilić je pronašao Volkova, levi bek domaćih je šutirao, a odbijena lopta je od defanzivca Jagodine završila na prečki. Neposedno posle toga Ilić je napustio igru i prepustio svoje mesto Filipu Malbašiću, a na drugoj strani umesto Đurića na terenu je Mojsilović.