VIDEO: Jan Vujukas pod znakom pitanja?

Stanje povrede centra Uniksa Jana Vujukasa jedna je od glavnih tema pred revanš polufinala Evrokupa protiv Crvene zvezde.

Vujukas je u prvom meču početkom druge deonice povredio skočni zglob, nije se vraćao u igru, ali je neizvesno hoće li biti u timu u sredu.

Naime, poznato je da je grčki centar otišao u rodnu zemlju na dodatne preglede kod specijaliste jer je imao veliki hematom na zglobu, što je potvrdio i predsednik Uniksa Jevgenij Bogačev.

„Vujukas je otišao u Grčku na pregled i tretman. Nakon što se povredio protiv Crvene zvezde u Beogradu pojavio mu se veliki hematom na zglobu. Pokušaće da se oporavi u što kraćem roku”, rekao je Bogačev.

Nije međutim poznato da li se i u kojoj meri oporavio Vujukas od povrede i da li će biti u sastavu Uniksa u sredu.

Vujukas ove sezone u Evrokupu prosečno beleži 11,2 poena i 3,5 skokova po utakmici. Slične probleme ima i trener Crvene zvezde Dejan Radonjić pošto nije poznato u kojoj meri će moći da računa na Ivana Radenovića koji leči povredu kolena.

Trener Uniksa Andrea Trinkijeri rekao je pred revanš da veruje u svoj tim.

Crvena zvezda gostuje u sredu od 17h u Kazanju gde će braniti 11 poena prednosti iz Kombank arene. Meč iz Rusije direktno će prenositi televizija B92.