VIDEO: Jojić pogotkom pogurao ‘milionere’, Bajern pobedio u Braunšvajgu

''Milioneri'' protiv Majnca nastavili seriju pobeda koju je golom započeo naš Miloš Jojić. Bajern slavio u Braunšvajgu i tako prekinuo niz od dva vezana poraza u Bundesligi. Uzbudljivo u Bremenu, efikasan i Frajburg.

Ekipa Jirgena Klopa ne posustaje u finišu sezone i da su ovako igrali nešto ranije, Bajern ne bi tako lako došao do nove titule.

Bilo kako bilo, Dortmund je dnas na svom terenu savladao Majnc sa 4:2, u zanimljivoj, otvorenoj utakmici u kojoj je moglo da bude još i više golova.

Goleadu je započeo naš Miloš Jojić već u šestom minutu utakmice, posle šuta sa nekih 18 metara, kada je lopta na putu ka golu zakačila jednog od igrača domaćeg tima i prevarila golman gostiju.

Vođstvo ”Milionera” je potrajalo samo osam minuta, pošto je raspoloženi Okazaki u 14. minutu uspeo da izjednači.

Njegov gol nije poremetio ništa u igri domaćih i već u 18. minutu na semaforu je stajalo 2:1, posle pogotka Roberta Levandovskog. Bilo je još prilika do kraja prvog poluvremena, ali se rezultat nije menjao do početka drugog.

U nastavak meča Dortmund je ušao vrlo ambiciozno, ofanztivno, ređale su se prilike Rojsa, Levandovskog, ali kada se očekivao treći gol domaćeg tima, usledila je kardinalna greška Sahina na drugoj strani, koji u pokušaju da vrati loptu golmanu, dodaje je u noge Okazakiju, koji obilazi čuvara mreže Dortmunda i šalje loptu u mrežu – 2:2 u 53. minutu.

Ni to nije obeshrabrilo domaći tim, a samo tri minuta kasnije Rojs sjajno izvodi ”slobodnjak” koji u gol pretvara Pišček za 3:2.

Bilo je zatim i povika na račun sudije od strane domaćih, zbog nedosuđenog penala nad Levandovskim i još nekih situacija dosuđenih na štetu domaćih, ali je sve dileme otklonio Rojs u 79. minutu, kada je sudija ipak pokazao na belu tačku – 4:2.

Minut kasnije, Miloš Jojić je izašao iz igre, ispraćen aplauzima domaćih navijača.

Za to vreme, Bajern je u Braunšvajgu imao dosta muke da dođe do pobede i tako prekine niz od tri utakmice bez trijumfa u nacionalnom šampionatu.

Ipak, na kraju 2:0 za šampiona, koji je do pobede došao golovima Pizara u 75. i Mandžukića u 86. minutu meča i tako znatno umanjio šanse današnjeg rivala u borbi za opstanak.

Golova jedino nije bilo u Augsburgu, gde je gostovala Herta, a u preostala dva popodnevna meča, pobede na svom terenu ostvarili su Frajburg protiv Menhengladbaha (4-2) i Verder protiv Hofenhajma (3-1).