VIDEO: ‘Jorgandžije’ posle 40 godina u finalu LŠ, Čelzi – Atletiko 1:3

U revanš meču četvrtfinala Lige šampiona Atletiko Madrid je savladao ekipu Čelzija rezultatom 3:1 (1:1).

“Jorgandžije” su u revanšu polufinala savladale Čelzi sa 3:1 (1:1) na njegovom teško osvojivom Stamford Bridžu.

Izgledalo je da će Žoze Murinjo opet trijumfovati defanzivno orijentisanom igrom jer je Tores pogodio za 1:0 u 36. minutu, ali je već krajem poluvremena Adrijan izjednačio, a u nastavku su Kosta iz penala i Turan srušili Bridž.

Atletiko će drugi put u svojoj istoriji igrati u finalu Lige šampiona (poražen 1974), gde će mu protivnik 24. maja biti gradski rival Real, koji je deklasirao aktuelnog šampiona Bajern Minhen sa 5:0 u drugom dvomeču polufinala.

S druge strane, dvostruki šampion Evrope Murinjo je opet ostao bez finala LŠ sa svojim omiljenim timom. Portugalac je četvrti put u nizu zaustavljen u polufinalu LŠ.

Revanš meč polufinala Lige šampiona (prvi duel: 0:0)

Čelzi – Atletiko Madrid 1:3 (1:1)

Strelci: 1:0 Fernando Tores (36), 1:1 Adrijan Lopez (45), 1:2 Dijego Košta, penal (60), 3:1 Arda Turan (72)

Stadion: Stamford Bridž. Sudija: Nikola Ricoli. Žuti kartoni: Kejhil – Košta, Lopez

Čelzi: Švarcer, Ivanović, Teri, Kejhil, Kol (od 54. Eto), Luiz, Ramireš, Vilijan, Aspilikueta, Azar, Tores (od 67. Demba Ba)

Atletiko: Kurtoa, Huanfran, Miranda, Godin, Luis, Arda, Suarez, Tijago, Koke, Adrijan Lopez (od 66. Raul Garsija), Košta

Prvo poluvreme:

Atletiko Madrid do sada ove sezone u Ligi šampiona nije poražen na 11 utakmica, imaju osam pobeda, a tri puta su remizirali.

U petom minutu lopta se odbila do Kokea na ivici kaznenog prostora, mladi Španac gađa pod prečku, ali Švarcer sjajno brani.

Odoleo je Čelsi početnim pokušajima da se uposli Dijego Košta, jednom je intervenisao Kejhil, drugi put je od njega brži bio Švarcer, a “plavci” su u nekoliko navrata dubinskim loptama Ivanovića pokušali da dođu do gola Kurtoe.

Ko će kome ako ne svoj svome, Tores se upisao u strelce u 36. minutu! Sjajno je Vilijan prošao po desnoj strani, lopta se odbila do Aspilikuete, on je zavrnuo na penal, a Fernando Tores postiže gol svojoj bivšoj ekipi i nije ga proslavio – 1:0.

Nije delovalo da će Atletiko da se trgne posle zaostatka, ali uspeli su nekako. Tijago je poslao loptu Huanfranu u šesnaesterac domaćina, ovaj je od zemlju dobacio do Lopeza koji je matirao Švarcera – 1:1.

Drugo poluvreme:

U 58. minutu Atletiko je dobio šansu za preokret. Samo što je ušao u igru Eto je koštao svoj tim mnogo. Kamerunac je zakasnio sa startom u kaznenom prostoru i oborio na ivici šesnaesterca Dijega Kostu, a sudija Ricoli je pokazao na belu tačku. Isti igrač je preuzeo odgovornost i pogodio! Španac je poslao Švarcera u desnu stranu, a on loptu zakucao u gornju levu – 1:2 Sve smo bliži madridskom finalu Lige šampiona.

 

U jeku inicijative Čelsija, ne baš nešto mnogo opasne, na 3:1 povisio je Arda Turan: igrao se 72. minut kada je Tijago pobegao Aspilikueti po desnom krilu, dodao pomenutom saigraču koji je najpre pogodio stativu, a kako mu se lopta vratila – već palog Švarcera uspeo je da savlada i donese ogromnu prednost Madriđanima.