VIDEO: Junajted se gozbio u gostima, Palas ubedljiv

Mančester Junajted je pobedio Njukasl u gostima 4:0, dok je Kristal Palas u derbiju začelja bio bolji od Kardifa i pobegao na sedam bodova od zone ispadanja.

Dva gola za ekipu Dejvida Mojesa uz pravi mali šou na terenu postigao je Huan Mata, a po jednom su mrežu ‘svraka’ zatresli Ćićarito Ernandez i Adnan Januzaj.

U uvodnom meču 33. kola Mančester Siti je pobedio Sautempton 4:1, dok je Fulam golom Rodaljege u 86. minutu savladao Aston Vilu i tako došao do 28. mesta.

Hal je na svom terenu minimalno slavio protiv Svonsija, a VBA je vrlo bitne bodove za opstanak osvojio na gostovanju Noriču.

Poslednji meč subotnjeg programa igra se od 18:30 časova kada Čelsi dočekuje Stouk.

Posebno je ubedljiv bio Kristal Palas koji je u Velsu sa tri gola razlike pobedio Kardif i tako skoro sigurno obezbedio opstanak u ligi. Mančester Junajted je sa četiri gola došao do bodova protiv Njukasla, a „Đavoli” posle odlilčne partije protiv Bajerna u Ligi šampiona nastavlja u odličnom ritmu.

Najneizvesnije je bilo u Birmingemu, gde je Fulam tek na samom kraju meča došao do tri boda protiv favorizovane Aston Vile.

U nedelju se u derbiju kola sastaju Everton i Arsenal, dok Vest Hem dočekuje prvoplasirani Liverpul. Kolo zatvaraju Totenhem i Sanderlend u ponedeljak.

Premijer liga, 33. kolo:

Subota:

Mančester Siti – Sautempton 4:1
Ture 3 (pen), Nasri 45+1, Džeko 45+4, Jovetić 81 – Lambert 37 (pen)
Norič – VBA 0:1
Njukasl – Mančester Junajted 0:4
Kardif – Kristal Palas 0:3
Hal – Svonsi 1:0
Aston Vila – Fulam 1:2
18.30 Čelsi – Stouk

Nedelja:

14.30 Everton – Arsenal
17.00 Vest Hem – Liverpul

Ponedeljak:

21.00 Totenhem – Sanderlend