VIDEO: Kasalica pogodio za novi trijumf crveno-belih, Zvezda – Radnički 1923 1:0

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su pobedničku seriju u meču 19. kola Jelen Superlige protiv Radničkog 1923 rezultatom 1:0. Strelac jedinog gola na utakmici bio je Filip Kasalica.

Jedini strelac na meču bio je rezervista crveno-belih Filip Kasalica u 75. minutu kada se nakon kornera našao na pravo mestu i na asistenciju Kelhara savladao Čančarevića.

Mogla je Zvezda i do ubedljivije pobede, pošto je u 28. minutu Ninković pogodio stativu sa bele tačke.

Ovim trijumfom Zvezda će i posle ovog kola sigurno ostati na vrhu tabele sa 44 boda. Partizan ima 40, a u nedelju od 14.30 gostuje Radu.

Radnički je 13. sa 18 osvojenih bodova.

1. poluvreme:

Trener Zvezde Slaviša Stojanović zbog kartona nije mogao da računa na Marka Petkovića, pa je odlučio da desnog beka igra Nejc Pečnik, a sastav izgleda ovako: Bajković, Pečnik, Pavićević, Kelhar, Mijailović, Kovačević, Milijaš, Lazović, Ninković, Mrđa, Dauda.

Za Radnički će od početka igrati: Čančarević, Pavlović, Bubanja, Rosić, Marić, Nedović, Adamović, Knežević, Krivokapić, Beljić, Spalević.

Crveno-beli su u uvodnih šest minuta pokušavali da naprave pritisak na goste, ali bez uspeha. Napadi su frekventniji duž desnog krila gde atakuje Lazović, no prave šanse još uvek nema.

Prisak ka golu Kragujevčana traje i u 15. minutu, takoreći, igraju se viktorije pred njihovim golom.

Sa druge strane, golman tima iz Ljutice Bogdana Boban Bajković, svoju dnevnicu zarađuje ne radeći ništa. U uvodnih 20. minuta gosti praktično nisu prešli svoju polovinu. Inače, Bajković danas slavi 29 rođendan.

I samo minut nakon toga Spalević je glavom sjajno šutirao, ali mu se stativa isprečila da zatrese mrežu. Velika prilika za Radnički je otišla u nepovrat, a Delije na Marakani su odahnule.

Prvu pravu šansu Zvezda je imala u 26. minutu, Mrđa je glavom tukao, a Čančarević je jedva izbacio loptu u korner.

Penal za Zvezdu! Mrđa je fauliran u gostujućem šesnaestercu, a dileme za sudiju Gogića nije bilo. Najstrožu kaznu izveo je Miloš Ninković u 28. minutu, pogodio je samo desnu stativu.

Abiola Dauda u 38. minutu odlučio se za udarac sa 16 metara, ali je Čančarević uspeo da odbrani njegov šut.

Mijailović je imao veliku priliku u poslednjem minutu, Čančarević je uspeo još jednom da odbrani svoj gol za konačnih 0:0 u prvih 45 minuta.

2. poluvreme:

Prva prilika u nastavku viđena je u 51. munutu, Dragan Mrđa je još jednom šutirao glavom pored gola.

Veliku šansu za goste imao je Beljić u 60. minutu. Lepu asistenciju saigrača nije uspeo da pretoči u gol sa 5-6 metara sa desne strane, tj. Bajković mu je ”skinuo” udarac.

U 67. minutu Dauda je svoje mesto ustupio Kasalici. Sa Severa odjekuje navijačka pesma ”Hoćemo gol”, a i im se priključujemo. Hoćemo gol – bilo jednih, bilo drugih. Inače, u toku je 72. minut.

GOOOL! Konačno! Igrao se 75. minut kada je rezervista Kasalica zatresao mrežu. Nakon kornera sa desne strane, posle udarca glavom Kelhara, napadač Zvezde se našao na pravom mestu i sa tri metra lako pogodio.

Do kraja utakmice ozbiljnijih napada nije bilo.