VIDEO: Kraj Ludogorecove evropske bajke, Martines matirao Napolitance

Fudbaleri Valensije ubedljivo su slavili na gostovanju u Bugarskoj, Porto je minimalnim rezultatom savladao Napoli, dok je susret Bazela i Salcburga okončan završen bez golova.

Sva je prilika da je došao kraj Ludogorecove evropske bajke. Najprijatnije iznenađenje ovogodišnje lige Evrope nije imao snage da se suprotstavi snažnoj Valensiji koja je već u prvom susretu osmine finala verovatno rešila pitanje ukupnog pobednika slavicši u Sofiji sa 3:0.

Iako su u ranoj fazi meča primili prvi gol (Bragan, 5. minut) domaćini su imali odličnu šansu da izbore mnogo bolji rezultat, pošto je Sejdu Keita isključen u 24. minutu, a sudija pritom pokazao i na belu tačku. Ipak, ne samo da to nije bio start za crveni karton, već je utisak da ni penala nije bilo. Loptu je na belu tačku namestio napadač Ludogoreca Roman Bezjak, ali je sjajni Dijego Alves odlično intervenisao.

Bugari od ovakvog šoka nisu mogli da se oporave, što je iskusna ekipa sa Mestalje znala da iskoristi. Picijev tim nije pružio bogna kakvu partiju, međutim, još dva puta su uspeli da matiraju Stojanova za potpuno bezbrižan revanš u Španiji. Prvo Kartabia, a zatim i štoper Senderos pogađali su mrežu Ludogoreca i “ubili” svaku nadu domaćih da bi u revanšu mogli da isprave večeras napravljene greške.

Do kraja susreta i Bugari su ostali s igračem manje, jer je u 80. minutu isključenje zaradio Žuninjo.

Porto je na pravi način iskoristio prednost domaćeg terena i pobedio Napoli – 1:0. Portugalski predstavnik je imao inicijativu tokom celog meča, a prvu najozbiljniju šansu propustio je Džekson Martines u 20. minutu, pošto je Reina majstorski odbranio njegov pokušaj.

Trenutak odluke zbio se u 57. minutu. Posle kornera sa desne strane, gužve u šesnaestercu i loše izbijene lopte, ona je stigla do Martinesa koji kroz šumu nogu uspeva da matira golmana gostiju.

Ono što je posebno zanimljivo je da se prethodna dva dana dosta spekulisalo na temu kako Napolitanci na leto planiraju da dovedu napadača Porta…

Komšijski derbi između Bazela i Salcburga završen je bez golova. Iako je bilo šansi na obe strane, mreže je tresao samo vetar, tako da će odluka pasti u revanšu, a tada će svakako austrijski predstavnik biti favorit zbog domaćeg terena.

LIGA EVROPE – OSMINA FINALA:

Ludogorec – Valensija 0:3 (0:2)

(Baragan 5, Kartabia 33, Senderos 59)

Porto – Napoli 1:0 (0:0)

(Martinez 57)

 Bazel – Salcburg 0:0

21.05: Totenhem – Benfika

21.05: Juventus – Fiorentina

21.05: Lion – Plzen

21.05: Sevilja – Betis

21.05: Alkmar – Anži