VIDEO: Lebron bez milosti prema ‘svojim’ Kavsima, našima završni minuti

Od pet odigranih mečeva u NBA ligi u noći između utorka i srede po srednjeevropskom vremenu tri su završena posle produžetaka. Ne i onaj u kome je Lebron Džejms bio nemilosrdan prema bivšem klubu, niti onaj u kome je Nemanja Nedović zaigrao za "ratnike".

Nedović i Ognjen Kuzmić su odigrali po tri minuta i 27 sekundi u trijumfu Golden Stejta nad Orlandom od 103:89, ali se nisu upisali u strelce. Dobivši šansu u samoj završnici utakmice, Nedović je to pokušao u tri navrata, od toga dvaput šutirajući trojke, no statistički vredne pomena detalja ostvario je samo Kuzmić, koji je meč završio sa dva ofanzivna skoka i asistencijom.

U poraženoj ekipi Nikola Vučević je bio među boljima sa 15 poena i pet skokova, dok su ekipu Vorirosa, koja je nastupila bez Džermejna O’Nila, Igudale i Boguta predvodili Kari sa 23, te Li i Tompson sa po 20 poena.

Lebron Džejms je gostovao sa NBA šampionima u Klivlendu, gde je i počeo svoju profesionalnu karijeru, a prema bivšem klubu nije imao previše milosti u trijumfu Hita od 96:100 – već u prvoj četvrtini Kavalirsima je ubacio pomalo nestvarnih 25 poena, a meč je završio sa 43, iskoristivši tako odsustvo saigrača Dvejna Vejda da ofanzivni deo posla uglavnom sam završava. Kris Boš mu je u tome pravio društvo sa 21 poenom, a jedan više postigao je Džeret Džek, najbolji strelac domaćih u njihovm porazu.

Pero Antić je sa druge strane pokazao nervozu u trijumfu Atlante nad Torontom od 118:113. U meču u kome je postigao osam poena, mada ga šut baš i nije služio (ukupno 2/6, od toga trojke 1/5, uz četiri ostvarena skoka), Antić je u jednom trenutku treće četvrtine ušao u raspravu sa Kajlom Laurijem, zbog čega je dobio tehničku grešku, kao i njegov rival. Koškanje je počelo kada je Antić ostao na parketu pokušavajući da izvuče ofanzivni faul Terensa Rosa, i to baš ispred klupe Houksa.

Dok su se timovi povlačili svaki na svoju stranu usled tajmauta, Antić i Lauri su se posvađali, što sudije nisu propustile da kazne.

Antićev saigrač Džef Tig bio je najbolji akter meča sa 34 poena, a Demar Derozan sa 29 poena, 10 skokova i šest asistencija najkonkretniji igrač Reptorsa.

Derozanov učinak nadmašio je član Kingsa Ajzea Tomas, koji je ostvario “tripl-dabl” (24 poena, 11 skokova, 10 asistencija) u pobedi Sakramenta od 117:111 nad Vašingtonom, posle produžetka, a dodatnih pet minuta igralo se i u Portlandu, gde su Trejl-Blejzersi uz 26 poena Veslija Metjuza i njegovu ključnu trojku u završnici savladali sa 120:115 ekipu Milvokija, za koju Miroslav Raduljica odlukom trenera nije igrao, a čiji je najbolji strelac, sa 24 poena, bio Brendon Najt.

Za kraj, evo i deset najboljih poteza iz minule NBA noći:

Rezultati:
Klivlend – Majami 96:100
Atlanta – Toronto 118:113 (106:106)
Portland – Milvoki 120:115 (98:98)
Sakramento – Vašington 117:111 (100:100)
Golden Stejt – Orlando 103:89