VIDEO: Liga šampiona – Čelzi i Real sigurni i u revanšima

Fudbaleri Real Madrida i Čelsija izborili su plasman u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u revanš mečevima na svojim stadionima savladali Šalke, odnosno Galatasaraj.

Čelzi – Galatasaraj 2:0 (2:0)

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo odlučio se za sastav: Čeh, Ivanović, Kejhil, Teri, Aspilikueta, Ramireš, Lampard, Vilijan, Oskar, Azar, Eto.

Roberto Manćini se opredelio da za Galatasaraj meč počnu: Muslera, Aleks, Čeđu, Kaja, Ebue, Felipe Melo, Inan, Snajder, Kurtulus, Drogba, Burak Jilmaz.

Didije Drogba dočekan je onako kako dolikuje u Londonu, pošto je pozdravljen ovacijama sa sve četiri tribine Stamford bridža, a navijači pevaju njegovo ime.

Pri samom izlasku na teren dobio je i srebrnu kopačku od Čelsija u znak zahvalnosti za sve što je uradio u dresu “plavaca”.

Samo četiri minuta bilo je potrebno fudbalerima Čelsija da povedu i sada je Galata u problemu, jer je Murinjo specijalista za ovakve situacije.

Sevnula je kontra domaćeg tima, Azar je proigrao Oskara na desnu stranu, a Brazilac je uposlio Etoa koji je ušao u kazneni prostor i pogodio donji levi ugao, dok je Muslera samo zakačio loptu, nedovoljno da spreči – 1:0.

Korner sa desne strane izveo je Lampard do kapitena Terija koji je nadskočio sve u odbrani rivala i udarcem glavom stavio na muke Musleru, on je loptu odbio samo do Kejhila, kome nije bilo teško da sa dva metra zakuca loptu u mrežu za 2:0.


Real Madrid – Šalke 3:1 (1:1)

Trener Reala Karlo Anćeloti odlučio je da odmori pojedine igrače za predstojeći prvenstveni El klasiko, pa se Šalkeu suprotstavio u sastavu: Kasiljas, Naćo, Varan, Ramos, Koentrao, Ćabi Alonso, Iljaramendi, Isko, Hese Rodrigez, Morata, Kristijano Ronaldo.

Trener Šalkea odlučio se za sledećih 11: Farman, Huvedes, Matip, Kolašinac, Hugland, Mejer, Draksler, Ajhan, Nojštader, Obasi, Ogbuke, Huntelar.

Prvi put posle 12 godina u startnoj postavi Reala našlo se osam Španaca u meču Lige šampiona, a prosek su kvarili jedino Francuz Varan, te Portugalci Koentrao i Ronaldo.

Poslednji put osam španskih fudbalera bilo je u postavi madridskog tima u elitnom takmičenju protiv Genka 2002. godine.

Prva promena u Madridu već je izvršena u ranoj fazi meča, u osmom minutu, jer je Hese Rodrigez morao van terena zbog povrede, pa Anćeloti nije mogao da odmori Gereta Bejla za predstojeći El klasiko, već je brzonogog Velšanina poslao u igru.

Iako je Real imao 6:1 iz prvog meča odigranog u Gelzenkirhenu, opuštanja i otaljavanja posla nije bilo. Morata je u 22. minutu našao Bejla na desnoj strani, on je ubacio loptu pred peterac odakle je Ronaldo neomatean lako zatresao mrežu za 1:0.

Iz prve kakve-takve šanse u Madridu fudbaleri Šalkea uspeli su da anuliraju zaostatak. Na isteku pola časa igre sevnula je kontra gostiju koju je povukao Hugland, šutirao sa distance, a lopta je na putu ka mreži zakačila Naća dovoljno da prevari Kasiljasa koji je krenuo u suprotnu stranu – 1:1.

Real je napadao celo drugo poluvreme, a inicijativa se isplatila u 74. minutu – Bejl je oduzeo loptu rivalu i pronašao Ronalda, a on se sa 40 metara stuštio ka golu, prevario dva defanzivca Šalkea i pogodio bliži ugao sa desne strane za 2:1.


Real Madrid 2-1 Schalke 04 (Goal Cristiano… by all-goals

Real se mučio, a onda je za da minuta postigao dva gola i zapečatio sudbinu Šalkea. Novu grešku u odbrani gostiju iz prvog pokušaja Morata nije kaznio, jer mu je Farman odbranio zicer, lopta se odbila do Ronalda koji je pogodio prečku umesto prazne mreže, da bi Bejl asistirao Morati koji je konačno uspeo da se upiše u strelce za 3:1.