VIDEO: Liverpul dva puta gubio, pa deklasirao Kardif, Ture junak Sitija, a Runi Junajteda

Fudbaleri Liverpula i definitivno imaju šampionski šmek, što su demonstrirali na gostovanju u Velsu, pošto je Kardif dva puta vodio, ali je na kraju deklasiran sa 6:3. Mančester siti slavi Jaju Turea koji je het-trikom sam pobedio Fulam (5:0).

Ole Gunar Solskjer je u dresu Mančester junajteda znao golovima da nervira navijače Liverpula, a sada je malo nedostajalo da mu to pođe za rukom na klupi Kardifa.

Njegovi puleni su imali 1:0 i 2:1 u prvom poluvremenu, što kao da je naljutilo goste sa Enfilda, pa su se u drugom poluvremenu razgoropadili i pokazali da će se do samog kraja boriti za šampionsku krunu za razliku od Arsenala, koji je Čelsi deklasirao sa 6:0, a šest golova postigli su i “crveni”.

Opet je blistao Luis Suarez, koji je upisao het-trik, odlično ga je pratio dvostruki strelac Martin Škrtel, a do pogotka je došao i Danijel Staridž.

Slovački štoper je bio u glavoj ulozi kod preokreta, pošto je na centaršut Kutinja sa desne strane skrenuo loptu u mrežu za 2:2, da bi uz pomoć istog asistenta devet minuta po povratku sa pauze glavom doneo prednost Liverpulu.

Na isteku sat vremena igre je Staridž majstorski petom proigrao Suareza koji je povisio na 4:2, potom se u 75. minutu Urugvajac revanširao kolegi iz napada na asistenciji, a u samom finišu je trećim golom stavio tačku na debakl Kardifa.

Siti se u Mančesteru mučio sa Fulamom u prvom poluvremenu, ali ga je “petardom” ispratio u London, a Jaja Ture je još jednom dokazao svetsku klasu.

Neumoljivo je izveo dva penala, prvi posle faula nad Negredom, drugi nakon prekršaja nad Silvom, a oba je napravio Amorbijeta koji je u 53. minutu kada je drugi put skrivio najstrožu kaznu dobio i drugi žuti karton, pa je pre svih završio meć.

Brojčanu prednost su “građani” do kraja maksimalno znali da iskoriste i dođu do ubedljive pobede. Jaja Ture je u 65. minutu kompletirao het-trik majstorskim udarcem sa oko 25 metara, a mrežu Fulama su još zatresli Fernandinjo i Demikelis.

Ceo meč u redovima pobednika na mestu levog beka odigrao je i srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov, dok je Matija Nastasić i dalje povređen.

Sitijev gradski rival je najavio bolje dane eliminacijom Olimpijakosa u osmini finala Lige šampiona, a četa Dejvida Mojesa je prvi put ove godine vezala dva trijumfa.

Junajted je za nešto više od pola sata spakovao ceo plen na gostovanju Vest Hemu zahvaljujući Vejnu Runiju.

Snažni napadač je najpre postigao fantastičan gol sa skoro polovine terena i sigurno će taj vodeći pogodak krasiti nove sportske TV špice, a posle prodora i centaršuta Janga našao se na pravom mestu da kaznu lošu intervenciju odbrane “čekićara” i odbitak sprovede u mrežu za konačnih 2:0.

Premijer liga, 31. kolo:
Subota:
Čelsi – Arsenal 6:0 (4:0)
(Eto 5, Šurle 7, Azar 17pen, Oskar 42, 66, Salah 71)
Kardif – Liverpul 3:6 (2:2)
(Muč 9,87, Kembel 25 – Suarez 16,60,90+6, Škrtel 41,54, Staridž 75)
Everton – Svonsi 3:2 (1:1)
(Bejns 20pen, Lukaku 53, Barkli 58 – Boni 33, Tomson 90+2
Hal – VBA 2:0 (2:0)
(Rosenior 32, Long 38)
Mančester siti – Fulam 5:0 (1:0)
(Jaja Ture 26pen,54pen, 65, Fernandinjo 84, Demikelis 88)
Njukasl – Kristal Palas 1:0 (0:0)
(Sise 90+4)
Norič – Sanderlend 2:0 (2:0)
(Snodgras 20, Titi 33)
Vest Hem – Mančester junajted 0:2 (0:2)

(Runi 8,33)

Nedelja:
14:30 Totenhem – Sautempton

17:00 Aston Vila – Stouk