VIDEO: Maestralni Lazović za 13. pobedu crveno-belih u nizu, Zvezda – Čukarički 4:1

U utakmici 23. kola Jelen Superlige, Crvena zvezda je na svom stadionu savladala Čukarički rezultatom 4:1 (2:1).

Četa trenera Slaviše Stojanovića astavila je da teroriše protivnike u domaćem šampionatu. Zvezda je protiv Čuke zabeležila 13. trijumf u nizu za veliko slavlje Delija na tribinama. Junak meča svakako je Darko Lazović koji je postigao het-trik

Domaćin je poveo u 144. sekundi utakmice posle solo-prodora i preciznog udarca Darka Lazovića, ali je mladi Mandić u 42. poravnao na 1:1. Ipak, pred sam kraj poluvremena, Lazović je vratio prednost Zvezdi, a onda iz penala u 50. minutu doneo prednost od 3:1, da bi na tri razlike povisio Mrđa u 57.

Očekivani sastavi:
Crvena zvezda: Bajković, Petković,Pavićević, Kelhar, Mijailovićm, Kovačević, Lazović, Milijaš, Ninković, Kasalica, Mrđa.

Čukarički: Ristić, Stojković, Pjasentin, Pavlović, Brežančić, D. Srnić, Matić, Bojić, N. Stoiljković, S. Srnić, Mirosavljević.

Prvo poluvreme:

Semenkari nisu još ni krenuli u prodaju svojih grickalica, a ”Sever” je upao u trans. Darko Lazović potvrdio je da se vratio u formu pre povrede, zatresao je mrežu u 3. minutu. Njegov šut sa tačno 16 metara bio je neuhvatljiv za golmana Ristića.

Nakon vođstva Zvezde tempo utakmice je opao. Gosti su pokušavali da preuzmu inicijativu i stignu do izjednačenja, a crveno-beli su pretili iz kontri.

Posle perioda dosadnjikave igre, klub sa Marakane ponovo je mogao do gola. Lazović je u 29. minutu sa desnog krila sjajno pronašao Mrđu, koji je sa nekoliko metara, potpuno neometan, loše šutirao.

Mlađani Mandić, dečko koji ima samo 19 godina i kojem je ovo tek drugi meč u Jelen Superligi, iskoristio je nesmotrenu reakciju odbrane Crvene zvezde i poslao loptu iza leđa Bajkoviću – 1:1.

Kratko je trajala radost ”brđana”, sjajni Lazović ponovo je bio precizan. Pečnik mu je sjajno asistirao, a Čačanin je onako šmekerski, spoljnom, postigao svoj drugi gol na utakmici – 2:1.

Drugo poluvreme:

Opet je crveno-beli tim u uvodnim momentima postigao gol, ovoga puta sa ‘kreča’. Mrđa je oboren u šesnaestercu i sudija je pokazao na belu tačku. Loptu je prihvatio Lazović i treći put na meču je pogodio – 3:1.

U 56. minutu u strelce se upisao i Mrđa. Lazović je najpre sam izbio ispred Ristića, šutirao je, a odbijena lopta je došla na glavu najboljeg strelca Jelen Superlige – 4:1.

Bezuspešno je Čukarički pokušavao da dugim loptama brzo stigne do gola Zvezde. Dejan Kelhar bio je odličan u vazdušnim duelima, pa nije bilo opasnosti za Bajkovića.