VIDEO: NBA ukida dresove sa rukavima?

Prvi čovek NBA lige Adam Silver razgovarao je sa Lebronom Džejmsom o dresovima sa rukavima i rekao da će ih povući iz upotrebe ako se igrači budu žalili.

S obzirom da se veliki broj igrača preko medija i društvenih mreža žalio da su im dresovi neudobni i da im smetaju pri šutu, moguć je povratak klasičnih dresova.

– Želeli smo da to uradimo nešto zabavno za igrače i navijače. Na kraju, ako se igrači budu žalili preći ćemo na nešto drugo – izjavio je Silver.

Ovu inovaciju u NBA je još prošle sezone uveo Golden Stejt, a među igračima koji su se žalili na njih nalaze se i neke od najvećih zvezda NBA lige.

Tako ih je Dirk Novicki ocenio kao užasne, Manu Đinobili je izjavio da je morao da uzme dres koji je za broj veći od onog koji uobičajno nosi jer mu je standardna veličina bila neudobna.

Lebron Džejms je bio blaži u izjavama te je samo rekao da nije ljubitelj novih dresova, ali njegov bes je bio vidljiv kada je nakon poraza od San Antonija bacio dres.

Adam Silver je na kraju rekao da veoma ozbiljno shvata primedbe igrača, ali je deo krivice za nepopuilarnost novog dizajna dresova pripisao i samim košarkašima.

– Jedino što me nervira u celoj ovoj situaciji je to što igrači biraju veličinu dresa koji će nositi, pa bi oni kojima je neudoban mogli da uzmu veći broj – zaključio je Silver.