VIDEO: Nole ISPUNIO OBEĆANJE koje je pre finala dao Gustavu Kuertenu

Novak Đoković
Youtube screenshot

Nole se pre samog finala provozao sa trostrukim osvajačem Rolan Garosa čuvenim Gustavom Kuertenom i otkrio mu šta će da uraditi ako osvoji Otvoreno prvenstvo Francuske.

“Za mene je najupečatljiviji momenat na Rolan Garosu svih vremena onaj, kada si nacrtao srce na šljaci pošto si ga osvojio. Ukoliko imam tvoju dozvolu i ja bih želeo to da uradim ako ga ikada osvojim” rekao je Nole Gustavu, koji je rekao da bi bio izuzetno počastvovan ukoliko bi to uradio.

Nole je osvojio Rolan Garos i uradio upravo ono što je uradio i Gustav – ostavio je srce na terenu.

Nakon osvajanja Nole nije skrivao emocije.

“Ovo je možda najveći trenutak u mojoj karijeri! Sunce se sada pojavilo. Lepo je videti sunce posle deset dana kiše. Veliko je zadovoljstvo videti svi ovu publiku, koja je došla na finale. Nadam se da je uživala u ovom meču”, rekao je Nole odmah posle meča.

On je postao prvi nakon Roda Lejvera, koji je punih 46 godina vladar sva četiri grend slema u istom trenutku.

“Meni je najvažnije što sam osetio nešto što nisam nikada osetio na Rolan Garosu. Osvojio sam titulu, a dobio sam dozvolu od “Guge” (Gustava Kuertena, trostrukog osvajača Rolan Garosa, 1997, 2000. i 2001. godine) da nacrtam srce na šljaci, kao on nekada. I, mnogo mi je drago što sam došao u priliku da to uradim kao šampion”, rekao je Đoković.

Kada su se emocije malo smirile, Nole se po podizanju pehara obratio rivalu iz finala, a i svojim najbližima.

“Čestitam ti, Endi, na sjajnom turniru. Hvala i na rečima podrške, kako meni, tako i mom timu. Bio je ovo sjajan meč, neko je morao da izgubi, siguran sam da i tebe čeka titula u budućnosti. Čestitke i tvom timu. A mojoj porodici, mojim prijateljima, mojim ljubavima… hvala vam što ste tolerisali toliko toga. Što ste uspeli da istrpite toliko toga”, rekao je Novak.