VIDEO: ‘Orlovi’ dobrom igrom nadvisili ‘Rege bojse’

Reprezentacija Srbije pobedila je Jamajku u prvoj utakmici na američkoj turneji rezultatom 2:1 (2:0).

Srbi su u potpunosti nadmašili Jamajčane, postigli su dva laka gola. Delovalo je kao da ‘Orlovi’ mogu da postignu gol kada to zažele, ali, nažalost, ‘palo’ je samo dva ‘komada’.

Vođstvo Srbiji doneo je Tadić u 13. minutu, a samo devet minuta kasnije Kolarov se takođe upisao u strelce. Jedini gol za Jamajčane dao je Siton u 53. minutu. Trebalo bi napomeuti da je levi bek Mančester Sitija, Aleksandar Kolarov, bio neprecizan sa bele tačke. Tačnije, golman Blejk ga je pročitao i odbranio je njegov udarac sa ”kreča”.

Srbija – Jamajka 2:1 (2:0)

(Tadić 12, Kolarov 22 – Siton 53)

Stadion: Red Bul Arena, Nju Džersi. Gledalaca: 2.000. Sudija: Dejv Gantar

Srbija: Stojković, Ivanović, Kolarov, Pejčinović, Gudelj, Matić (od 86. Petrović), Jojić, Tošić, Tadić, Mitrović (od 69. Đorđević), Marković (od 60. Basta)

Jamajka: Blejk, Lorens (od 75. Finlejson), Dojli, Edvards (od 46. Beket), Pauel, Dž. Edvards, Ostin, Edvards, Grant (od 78. Kembel), Hamfri (od 71. Grej), Metoks (od 46. Siton), Dokins (od 83. Braun)

Tok utakmice:

Trinaesti minut nije bio baksuzan za Srbe pošto su tada poveli. Tadić je odigrao prelep dupli pas sa Tošićem, a onda se pravim malim majstorlukom oslobodio svog čuvara i preciznim udarcem pogodio suprotan ugao iskosa sa leve strane.

U 22. minutu na scenu je stupila perfidnost Aleksandra Kolarova. Lopta je bila u njegovom posedu na levom krilu. Tada je uvideo da golman Blejk nije na mestu na kom bi trebalo da bude pa je na taj način doveo Srbiju u vođstvo od 2:0.

Jamajka je u 53. minutu smanjila na 2:1! Nakon centaršuta Lorensa sa levog boka,  talentovani 18-godišnji rezervista Siton posle samo nekoliko minuta na terenu glavom smanjio na 2:1.

Aleksandar Kolarov je u završnici iznudio penal, i ušao u novi duel sa golmanom Andreom Blejkom posle gola. On nije propustio priliku da mu se revanšira za varku u prvom poluvremenu, pročitao je udarac u donji ugao i preusmerio loptu iza gola.