VIDEO: Pakao Pireja progutao ‘crvene đavole’

Fudbaleri Olimpijakosa savladali su na svom terenu ekipu Mančester Junajteda rezultatom 2:0 (1:0) u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

Strelci za klub iz Pireja bili su Alehandro Dominges u 38. i Džoel Kembel, pozajmljeni igrač Arsenala, u 55. minutu susreta, tako da će Olimpijakos na revanš u Mančester za tri nedelje putovati  sa zavidnom zalihom.

Izabranici Dejvida Mojsa pružili su izuzetno bledu partiju na “Karaiskaki” stadionu, pošto su za 90 minuta stvorili samo jednu pravu šansu.

S druge strane, igrači šampiona Grčke su odigrali veoma pametno i sasvim zasluženo stigli do trijumfa u neverovatnoj atmosferi.

SASTAVI:

Oimpijakos: Roberto, Manijatis, Holebas, Manolas, Markano, Leandro Salino, N’Dinga, Peres (od 86. Valdes), Kembel od 68. Fuster), Dominges (od 76. Maćado), Olaitan.

Mančester Junajted: De Hea, Smoling, Ferdinand, Vidić, Evra, Valensija (od 60. Velbek), Jang, Kerik, Kleverli (od 61. Kagava), van Persi, Runi.

1. POLUVREME:

Domaći fudbaleri od samog starta su napali engleskog velikana, a Nemanja Vidić je u 8. minutu odličnim startom onemogućio Domingesa da dovede svoj tim u vođstvo.

Izdržali su igrači Junajteda početnu inicijativu protivnika i nametnuli nešto sporiji tempo – igra se uglavnom na sredini terena. Solidnu priliku propustio je Kleverli, pošto mu je lopta prešla preko noge i završila preko gola.

Dosta isprekidana igra, čemu je doprineo kriterijum sudije Rokija, koji je gotovo svaki kontakt okarakterisao kao prekršaj.

U 38. minutu Olimpijakos stiže do vođstva. Manijatis je uputio udarac sa distance, a Dominges je skrenuo loptu i sproveo je u mrežu Junajteda – 1:0.

2. POLUVREME:

Na startu drugog dela, fudbaleri Mančestera više imaju loptu u svom posedu, ali su njihovi napadi dosta bezopasni.

U 55. mnutu Kembel duplira prednost Olimpijakosa. Fudbaler, koji je na pozajmici iz Arsenala, postigao je fantastičan gol sa nekih 25 metara – 2:0.

Ni nakon drugog pogotka Olimpijakosa gosti nikako da se trgnu – fudbaleri Olimpijakosa drže loptu na protivničkoj polovini, čak su i imali par prilika posle udaraca sa distance.

Prvu pravu priliku na meču Junajted je stvorio tek u 80. minutu, kada je van Persi primirio centaršut Smolinga, zalomio štopera Olimpijakosa, ali je neprecizno šutirao slabijom desnom nogom. Do kraja susreta gosti su jalovo napadali, tako da će u revanšu morati da jure prednost Olimpijakosa od 2:0.