VIDEO: Parni valjak protutnjao Kragujevcom

Fudbaleri Partizana savladli su Radnički 1923 rezultatom 5:0 (2:0) u meču 18. kola Jelen Superlige. Golove su postigli Malbašić u 3., Škuletić u 38. i 90., Drinčić u 58. i Lazović iz penala u 64. minutu.

“Crno-beli” su na ovom susretu konačno pokazali sav svoj potencijal – dominirali su, igrali brzo, lepo za oko i sasvim zasluženo došli do veoma ubedljive pobede. Oni su tako bar na nekoliko sati preuzeli čeonu poziciju u šampionatu Srbije.

Igra se nije pošteno rasplamsala, a Partizan je već došao do vođstva – i to na kakav način. Filip Malbašić je iz nemoguće pozicije sa leve strane  – bukvalno iz mrtvog ugla lobovao Čančarevića i na drugoj uzastopnoj utakmici postigao pogodak.

Nakon toga, izabranici Marka Nikolića su uspostavili potpunu dominaciju, a najbolju priliku propustio je kapiten Partizana na ovom susretu Danko Lazović, koji je nakon povratne lopte Škuletića pogodio prečku.

Na 2:0 povisio je Petar Škuletić postigavši svoj prvenac u crno-belom dresu na dodavanje Lazovića. Ipak, deluje da je golman Čančarević mogao i morao bolje da reaguje.

 I u drugo poluvreme gosti su ušli ofanzivno, a novu stopostotnu priliku propustio je Lazović, kome je Čančarević odlično ušao u šut. Nakon toga i Kragujevčani su imali odličnu šansu, kada je Lukač zaustavio udarac Spalevića.

Još jedan spektakularan pogodak viđen je u 58. minutu. Nikola Drinčić je uputio projektil sa nekih 25 metara, lopta je kao kod Ronaldovih šuteva propala i od prečke se odbila u mrežu.

Šest minuta kasnije sudija Vlado Glođović je olako dosudio penal za goste zbog navodnog faula nad Škuletićem, a najstrožu kaznu u gol je pretvorio Danko Lazović.

U nastavku sureta gledali smo ofanzivnu igru i prilike na obe strane – Čadikovski je propustio najbolju za domaće kada je glavom pogodio stativu, dok je Čančarević “skinuo” zicer Malbašiću.

Konačan rezultat postavio je Škuletić svojim drugim golom u 90. minutu, kada je iskoristio indolentnost odbrane Radničkog i udarcem po zemlji matirao Čančarevića.

Interesantno je da su Kragujevčani u dosadašnjih osam mečeva na svom terenu primili ssvega pet golova, koliko i za ovih 90 minuta.

U narednom kolu fudbaleri Partizana goatuje na Vračaru ekipi Rada, dok Radnički igra na “Marakani” protiv Crvene zvezde.

RADNIČKI 1923 – PARTIZAN 0:5 (0:2)

Strelci: Malbašić u 3., Škuletić u 38. i 90., Drinčić u 58. i Lazović iz penala u 64. minutu.

Stadion: Čika Dača

Gledalaca: 8.000

Sudija: Vlado Glođević

 

Radnički 1923: Čančarević, Pavlović, Rosić, Bubanja, Marić,  Kovačević (od 79. Nedović), Krivokapić, Beljić, Adamović (od 58. Čaodikovski), Spalević, Miljuš (od 85. Andrić).

Partizan: Lukač, Vulićević, Trajković, Obradović, Volkov,  A. Živković (od 77. Luka), Drinčić (od 67. Gulan), Brašanac, Malbašić, Lazović (od 69. minuta Pantić), Škuletić.

Tok meča:

1. POLUVREME:

GOOOOL! I to kakav! Malbašić je već u 3. minutu zatresao mrežu iz mrtvog ugla – primio je loptu na levoj strani, uputio je centaršut sa leve strane koji je izblokiran, ali onda fudbaler na pozajmici iz Hofenhajma na maestralan način zatresao mrežu Čančarevića.

Samo 4 minuta kasnije, crno-beli propuštaju veliku priliku – Živković je izbacio Škuletića na desnoj strani, on uputio povratnu na nekih 7-8 metara za Lazovića, koji pogađa prečku.

Brz ritam u prvih 15ak minuta. Kapiten Partizana na ovom meču Danko Lazović pokušao je iskosa sa desne strane da iznenadi golmana Radničkog, ali je Čančarević uspeo da izbaci loptu u korner. U sledećem napadu Živković je oprobao udarac sa distance, međutim čuvar mreže domaćih uspeo je da zaustavi taj šut po zemlji.

Navijači Radničkog “Crveni đavoli” danas proslavljaju 25 godina postojanja, pa su simbolično u 25. minutu to obeležili lepom koreografijom.

Crno-beli su izveli 7 kornera u prvih pola sata, a stvorili su i nekoliko polušansi nakon njih. Partizan je u 26. minutu ponovo zapretio, Brašanac je zavrnuo loptu po zemlji, a malo je falilo da defanzivac gostiju sprovede loptu u svoju mrežu.

Gostujući igrači pametnom igrom čuvaju vođstvo, drže loptu u posedu na protivničkoj polovini, ne dozvolivši domaćinu da pripreti. Prvu priliku Radnički je stvorio u 35. minutu ali je Kovačevićev traljav udarac je lagano zaustavio Lukač.

GOOOOOL! Partizan je duplirao prednost u 38. minutu prvencem Škuletića u crno-belom dresu. Lazović ga je sjajno proigrao, napadač Partizana je uputio solidan udarac koji je prošao kroz noge Čančarevića. Stiče se utisak da je golman domaćih mogao i morao mnogo bolje da reaguje.

2. POLUVREME:

Početak drugog poluvremena kasnio je 10ak minuta zbog problema sa šipkom koja drži mrežu u golu ispod južne tribine.

I nastavak su crno-beli počeli agresivno – Lazović je ponovo propustio odličnu priliku. Živković ga je sjajno proigrao, a Čančarević je odlično ušao u šut napadaču Partizana.

Nakon toga, domaći su preuzeli inicijativu, Spalević je imao odličnu priliku, ali je njegov udarac iskosa sa desne strane odlično odbranio Lukač.

GOOOOOL! Još jedan evrogol na “Čika Dači” – strelac Drinčić u 58. minutu. On je uputio granatu sa nekih 25 metara, a lopta je kao kod šuteva Kristijana Ronalda propala i od prečke se odbila u mrežu.

GOOOOL! Partizan samo 6 minuta kasnije stiže do vođstva od 4:0. Lazović je realizovao prenal, koji dosuđen nakon faula nad Škuletićem.

U 71. minutu Čadikovski glavom pogađa stativu nakon odličnog centaršuta Beljića sa desne strane.

Tri munuta nakon toga Čančarević je ponovo u situaciji 1 na 1 izašao kao pobednik, ovoga puta priliku je propustio Malbašić, koji nije iskoristio proigravanje Pantića.

Do kraja meča videli smo napada Partizana, a do petog gola došli su u 90. minutu preko Škuletića, koji je iskoristio indolentnost odbrane Radničkog.