VIDEO: Partizanova pobeda produžila nadu za osvajanje titule!

Partizan je u meč sa Voždovcem ušao sa ambicijama da trijumfuje i ostane u trci za šampionskom titulom. Tako je i bilo... Posle nešto mirnijeg početka, na prvi pogodak čekalo se više od 20. minuta, a onda je Vladimir Volkov započeo goleadu koja je kulminirala u drugom poluvremenu. Sada je neizvesnost zagarantovana, kako u borbi za opstanak i mesto u Evropi, tako i za titulom, a teoretske šanse da crno-beli postanu prvaci i dalje postoje.

Očekivan sastav:
Partizan: Lukač, Vulićević, Stanković, Trajković, Volkov, Drinčić, Brašanac, Ninković, Živković, Lazović, Škuletić
Voždovac: Supić, Projić, Nikolić, Pavićević, Jašić, Dragović, Marušić, Mihajlov, Babović, Milovanović, Sekulić

Za razliku od prvog meča, odigranom u jesenjem delu prvenstva kada je Partizan pobedio 1:0, utakmica 28. kola Jelen Super lige završena je potpunim debaklom ‘zmajeva’ i ubedljivom pobedom ekipe Marka Nikolića – 5:0!

Prvo poluvreme:

Domaćin je od početka imao inicijativu. Za razliku od Voždovca, Partizan je u igri bio konkretniji, pa je za nepunih 11 minuta imao čak pet kornera, ali i pored toga crno-beli nisu uspeli ozbiljnije da priprete.

U nastavku su ‘zmajevi’ pokušavali da umrtve igru i iz eventualnih kontra napada da ozbiljnije priprete Lukaču. Ipak, odlična odbrana domaćina nije dozvoljavala Voždovcu da stvori konkretniji napad.

Partizan je imao veći posed lopte, ali disciplina je vladala i u odbrani gostujuće ekipe.

Konačno su crno-beli uspeli da probiju odbranu gostiju i tako u 27. minutu stignu do vođstva, pogotkom Vladimira Volkova – 1:0!

U 38. minutu je za ekipu Marka Nikolića dosuđen penal, posle brutalnog starta Dragovića na Lazoviću. Precizan sa bele tačke bio je Škuletić, koji je duplirao prednost svoje ekipe – 2:0!

Do kraja prvog poluvremena nije bilo ozbiljnijih šansi…

Drugo poluvreme:

Partizan je na početku drugog dela igre, ponovo, bio konkretniji.

Danko Lazović je u 56 minutu postigao treći gol. Kapiten Partizana se uz malo sreće, snašao i postgao atraktivan pogodak – 3:0!

Nije se mnogo čekalo na još jedan gol. U 64. minutu je posle asistencije Vulićevića, Škuletić, praktično i rešio pitanje pobednika – 4:0!

Ubrzo se nadovezao i Predrag Luka, koji u 69. minutu postiže i peti pogodak. Posle centaršuta Vulićevića, Škuletić je namestio Luki idealnu priliku za gol, koji nije promašio, već je loptu glavom sačekao i poslao je u mrežu protivnika – 5:0!

Do kraja utakmice imao je Partizan još nekoliko dobrih šansi, ali ništa više od toga.