VIDEO: Redsi pokorili Old Traford, Liverpul se približio Čelsiju

Fudbaleri Liverpula pobedili su Mančester junajted u gostima sa 3:0, u velikom derbiju 30. kola engleske Premijer lige.

Ekipa Brenadana Rodžersa je tako pokazala da je uz Čelsi i Mančester siti glavni favorit za titulu u Premijer ligi ove sezone.

Duel na Old Trafordu obeležili su penali, mnogo bolja igra gostiju, ali i velika greška sudije Klatenburga koji je u 78. minutu pokazao Nemanji Vidiću drugi žuti karton nakon što je neopravdano pokazao na penal.

Prethodno je Klatenburg dosudio još dva jedanaesterca za goste koja je u golove pretvorio kapiten Džerard – u 34. i 46. minutu. Kod trećeg penala Džerard je pogodio stativu, a veliki trijumf gostiju overio je fantastični Luis Suares šest minuta pre kraja.
Liverpul sada ima 62 boda, četiri i utakmicu manje od lidera Čelsija, dok je Junajted ostao sedmi sa 14 bodova manje.

Od samog početka utakmice bilo je vidljivo zbog čega je Liverpul favorit. Ekipa Brendana Rodžersa igrala je veoma organizovano, a nakon nekoliko opasnih napada gol je u 34. minutu sa penala postigao kapiten Stiven Džerard.

Prethodno je Rafael u pokušaju da zaustavi Suaresa igrao rukom u šesnaestercu, a sudija Klatenburg je opravdano pokazao na belu tačku.

Junajted je do prve šanse stigao tek u 42. minutu. Ven Persi je dobio odličnu loptu u šesnaestercu, okrenuo se i namestio na levu nogu, ali je njegov pokušaj ipak izblokiran u korner.

Ekipa Dejvida Mojsa je počela da igra tek nakon vođstva Liverpula, pa je novu priliku imao Runi u 44. minutu. Rafael je prošao po desnoj strani i poslao povratnu, na loptu je natrčao Vejn Runi, ali njegov udarac je golman Minjole odlično odbranio.

Već praktično u prvom napadu u drugom poluvremenu Liverpul je ponovo izborio jedanaesterac. Džo Alen se ubacio iz drugog plana, Fil Džouns ga je neoprezno oborio, a Klatenburg je ponovo pokazao na penal. De Hea je čitao Džerarda, ali je udarac bio previše dobar – 2:0.

Nakon drugog gola Liverpul je zaigrao opuštenije i bez većih problema je održavao veliku prednost. Juanjted je delovao neorganizovano, posebno Runi i Van Persi, a u samom finišu gosti su dobili i treći penal.

Ovoga puta Klatenburg je napravio katastrofalnu grešku. Vidić nije ni zakačio Staridža koji je pao i prevario sudiju, a s obzirom da je to srpskom fudbaleru bio drugi žuti karton morao je da napusti utakmicu. Ipak, ovoga puta Stiven Džerard je pogodio samo stativu, pa je pravda donekle zadovoljena.

Pravda je zadovoljena i u 84. minutu kada je sjajni Luis Suares overio veliki trijumf ‘crvenih’. Urugvajac je ponovo pokazao zbog čega je jedan od najboljih napadača sveta, tokom celog meča razvlačio je odbranu domaćina, a šest minuta pre kraja je postigao i gol nakon što je iskoristio loš udarac Staridža.