“VIDEO SAM DA ULAZI”: Ovako je Jaramaz doživeo spektakularni koš za pobedu Partizana (VIDEO)

Košarkaši Partizana pobedili su Cedevita Olimpiju sa 96:95 (23:25, 32:22, 26:22, 15:26), u utakmici 15. kola ABA lige.

Beta

Partizan je pobedio “trojkom” Ognjena Jaramaza u poslednjoj sekundi utakmice. Bek crno-belih je meč završio sa 16 poena, šest asistencija i četiri skoka.

– Nisam video iskreno, nadao sam se. Kada sam video da će se odbiti od tablu i ući, oduševio sam se. Sjajna stvar je što smo pobedili ali ne smemo da dozvolimo oscilacije koje su nam se desile u drugom poluvremenu duela sa Cedevita Olimpijom. Drago mi je da smo uspeli da izvučemo meč i ovo je još jedna u nizu pobeda u ovom delu sezone. Odrađen je veliki deo posla ali moramo da nastavimo ovim tempom i završimo sezonu na najbolji način – rekao je Jaramaz, a prenosi Blicsport.

Rade Zagorac postigao je 14 poena, uz šest skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte, Rašon Tomas 12 poena, pet skokova i četiri asistencije, a Markus Pejdž sa 11 poena.

Po 10 poena za crno-bele dodali su Kori Volden i Nikola Janković, dok je Nemanja Gordić postigao devet poena uz šest asistencija.

U ekipi Cedevita Olimpije najefikasniji je bio Jaka Blažič sa 22 poena i 11 skokova, a Mikel Hopkins postigao je 13 poena uz osam skokova. Edo Murić, Kodi Miler Mekintajer i Filip Krušlin postigli su po 11 poena.

Partizan je vodio u prvom delu prve deonice, a zatim je Cedevita Olimpija preuzela inicijativu. Ekipe su se u drugoj četvrtini smenjivale u vođstvu, sve do njene završnice, kada je Partizan uspeo da se odlepi i ode na poluvreme sa osam poena razlike.

Crno-beli su u trećoj četvrtini igrali dobro, imali su i 13 poena prednosti, ali je ljubljanski tim uspeo da izjednači, a zatim i da povede sa 95:93 košem Rajana Boutrajta, 17 sekundi pre kraja. Jaramaz i Gordić su posle toga promašili po napad, da bi u poslednjoj sekundi utakmice Jaramaz pogodio “trojku” kojom je Partizanu doneo pobedu i prvo mesto na tabeli regionalnog takmičenja.

Partizan je prvi na tabeli sa 12 pobeda i tri poraza, a druga je Budućnost sa pobedom manje. Cedevita Olimpija je treća na tabeli skorom od 10 pobeda i pet poraza.