VIDEO: Sve im diraj, ali porodicu ne! Pogledajte kako sinovi ‘uleću’ za svog oca

Dok se otac tukao na tribini za vreme hokejaške utakmice, sinovi, golman i sudija, pokušavali na sve načine da mu pomognu.

Hokejaške sudije često su u situacijama da razdvajaju zaraćene strane na terenu. Ne tako retko moraju uz pomoć policije da intervenišu i na tribinama, jer je hokej sport u kojem zna da dođe i do sukoba sportista sa publikom.Dešava se, ali nije česta pojava da i same sudije budu umešane u tuču i to sa navijačima.

Takve scene viđene su polovinom marta na ledenom terenu u Holandiji, na utakmici plej-ofa između Gelena i Ajndhovena. Ovaj put udruženim snagama igrač i sudija, inače rođena braća, želeli su da se popunu na tribinu i obračunaju se sa navijačima koji su se sukobili sa njihovim ocem.

Sudiju Ramona Starkensa zadržali su njegov kolega i igrači, dok su Majkla Starkensa, rezervnog golmana Ajndhovena da se preskoči zaštitnu ogradu sprečili saigrači i protivnici.

Holandska hokejaška federacija ispitala je ceo slučaj, a usledile su samo novčane i uslovne kazne za organizatora meča klub Gelen Smouk.