VIDEO: Tandem Rojs – Levandovski koban po Zenit, “milioneri” nadomak četvrtfinala

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda savladali su ekipu Zenita u Sankt Petersbugu rezultatom 4:2 (2:0) u prvom meču osmine finala.

Strelci za vicešampiona Evrope bili su Mhitarijan u 4., Rojs u 5. i Levandovski u 61. i 71. minutu, dok su golove za bogati ruski klub bili 57. i Hulk u 69. minutu iz penala.

Ekipa Jirgena Klopa, koja nastupila bez nekoliko standardnih prvotimaca, bila je bolja tokom većeg dela susreta, bili su konkretniji u napadu i zasluženo stigli do ubedljivog trijumfa pred revanš, koji će se igrati za tri nedelje na “Vestfalenu”.

SASTAVI:

Zenit: Lodogin – Anjukov (od 84. Smoljnikov), Neto, Lomberts, Krišito – Vicel, Faizulin (od 84. Keržakov) – Šatov, Aršavin (od 15. Timoščuk), Hulk – Rondon.

Borusija: Vajdenfeler – Pišček, Fridrih, Papastatopulos, Šmelcer – Kel, Šahin – Rojs (od 85. Hofman), Mhitarijan (od 70. Obamejan), Groskrojc (od 91. Durm) – Levandovski.

Oba srpska internacionalca presedeli su meč na klupi za rezerve – Luković kod domaće, a Jojić kod gostujuće ekipe.

1. POLUVREME:

Već u 4. minutu gosti dolaze do vođstva. Rojs je prošao po desnoj strani, izdržao duel sa Krišitom, lopta jo došla Mhitarjana a on rutinski zatresao mrežu.

Samo 60ak sekundi kasnije Borusija duplira prednost. Strelac je Rojs, koji je iskoristio asistenciju Groskrojca i sa 10ak metara malo iskosa sa desne strane savladao Lodigina.

Dosta dinamičan meč gledamo u Sankt Petersburgu, ali nakon furioznih par minuta u kojim smo videli oba gola, nije bilo stopostotnih prilika.

Gosti iz Dortmunda prete iz kontranapada, stvorili su nekolio polušansi, ali bez promene rezultata. Fudbaleri Zenita nikako ne mogu da dođu do svoje igre, svaki njihov napad “milioneri” su bez već problema zaustavili.

2. POLUVREME:

Nastavak meča otpočeo je inicijativom domaćih, koji nemaju šta da čekaju. U 57. minutu su konačno uspeli da materijalizuju terensku dominaciju i smanje prednost Borusije. Nakon karambola u šesnastercu gostiju Šatov je uspeo da zatrese mrežu protivnika – 1:2.

Samo 4 minuta kasnije Levandovski vraća dva gola prednosti svom timu. On je na dodavanje zemljaka Piščeka savladao Lodigina – 1:3.

U 69. minutu sviran je penal za Zenit, a najstrožu kaznu u gol pretvara Hulk 2:3.

Ipak, nakon samo dva minuta Levandovski postiže još jedan pogodak, a asistent je ponovo bio Marko Rojs – 2:4.

Do kraja susreta domaći su u nekoliko navrata pretili Vajdenfeleru, ali je ostalo 4:2 tako da će igrači Zenita imati vraški težak posao u revanšu, koji je na programu za tri sedmice.