VIDEO: Voša u 93. minutu sa penala došla do remija, Partizan – Vojvodina 1:1

Fudbaleri Vojvodine udaljili su Partizan od prvoplasirane Crvene zvezde, pošto su golom Gaćinovića u 93. minutu izvukli remi na stadionu u Humskoj 1.

Partizan je poveo golom Obradovića u 57. minutu, a konačan rezultat postavio je Milinković-Savić sa bele tačke u nadoknadi vremena.

Novosađani su od 13. minuta igrali sa igračem manje pošto je zbog dva žuta kartona isključen Nastić.

Partizan je propustio priliku da zadrži korak za Crvenom zvezdom koja posle pobede nad Spartkom ima tri boda više od crno-belih. Vojvodina je na deobi petog mesta sa 34 goda.

Tok meča:

Partizan: Lukač, Vulićević, Obradović, Trajković, Volkov, A. Živković , Brašanac, Drinčić, Ilić, Škuletić, Lazović.

Vojvodina: Jovanić, Živković, Pekarić, Babić, Nastić, Radoja, Poletanović, Alivodić, Puškarić, Gaćinović, Veselinović.

Prvo poluvreme:

Utakmica je počela veoma oštro, pa je već u trećem minutu žuti karton zaradio Nastić. Minut kasnije gosti su stvorili prvu priliku, kada je posle jedne kontre Alivodić istrčao 1 na 1 sa Lukačem, ali je šutirao pored gola.

Četiri minuta kasnije Vojvodina pokušava sa desne strane, ali odbrana Partizana dobro reaguje. Nastić je u 12. minutu napravio novi oštar prekršaj, dobio drugi žuti karton, pa si ‘lale’ na samom startu meča ostale sa igračem manje.

Kakvu je samo priliku imao Gaćinović u 21. minutu meča. Predriblao je Trajkovića, ostao sam pred Lukačem, ali golman crno-belih odlično brani udarac.

Do 35. minuta nije bilo mnogo uzbuđenja, ‘crno-beli’ na natopljenom terenu ne uspevaju da organizuju normalan napad, dok se Vojvodina odlučila na kontranapade.

Drugo poluvreme:

Već u 20. sekundi drugog poluvremena, Partizan je ugrozio gol gostiju. Odličnu dubinsku loptu dobio je Škuletić, ali je preslabo Šutirao.

Na poluvremenu, umesto Brašanca i Malbašića ušli su Luka i Saša Ilić, a na drugoj strani Živkovića je zamenio Popara.

Veliku priliku u 50. minutu propustio je Andrija Živković. On je krenuo po levoj strani, odigrao dva dupla pasa, ali je sa nekih 12 metara šutirao preko gola.

U 54. minutu, uzvratila je Vojvodina. Posle jedne kombinacije sa leve strane, Poletanović je dobio loptu na ivici kaznenog, ali je njegov šut bio preslab.

Partizan je krenuo još ofanzivnije, što im se isplatilo u 57. minutu. Prvo je Drinčić nekoliko trenutaka ranije namučio Žakulu sa distance, da bi Obradović doneo prednost domaćima.

‘Crno-beli’ su ovoga puta napali po desnoj strani, Saša Ilić je sjajno odložio na desnoj strani za Vulićevića, ovaj vratio povratnu do Obradovića, koji je sa nekih 10-ak pogodio suprotni ugao gola Vojvodine.

Posle tog pokušaja tempo igre je opao, a prvi ozbiljniji napad kreirao je Andrija Živković, koji je u 75. minutu istrčao kontru, ali nije uspeo da proigra napadače. U međuvremenu su žute kartone dobili Luka i Vulićević.

Ponovo je golman Lukač spasao Partizan, posle udarca Ivanića. Igrač Vojvodine uleteo je iz drugog plana, dobio povratnu loptu sa leve strane i sa 16 metara šutirao, pravo u golmana ‘crno-belih’.Krenuli su gosti u ofanzivu posle tog pokušaja, usledile su gužve posle kornera, ali nije bilo konkretnog šuta.

U 90. minutu arbitar Darko Bogdanović dosudio je penal za Vojvodinu iako je Trajković telom uleteo u mladog Gaćinovića malo izvan kaznenog prostora.

Jedanaesterac je izveo Sergej Milinković-Savić, koji je poslao Lukača levo, a loptu u desnu stranu za šok u Humskoj i konačnih 1:1 na semaforu.