VIDEO: Zidan i ‘pravi’ Ronaldo podsetili na najblistavije dane u humanitarnom meču

Ronaldo, Fredi Ljungberg, Đovani Elber, Klod Makelele, Fernando Jero, Luis Figo... samo su neka od najzvučnijih imena svetskog fudbala, aktera humanitarnog meča koji se igrao za pomoć Filipinima posle tajfuna Haijan koji je zahvatio ovu zemlju u novembru prošle godine.

Veliku čast imao je i srpski fudbaler i član Jang Bojsa Milan Vilotić – igrao je u ekipi sa Muratom Jakinom i legendarnim Stefanom Šapuizom, a u timu Ronaldo&Zidan i prijatelji u startnoj postavi bili su Nikopolidis, Salgado, Kanavaro, Jero, Maldini, Figo, Zidan, Gatuzo, Nedved, Ronaldo i Šuker.

Šapuiza je postigao het-trik u prvom poluvremenu posle kog je Jang Bojs vodio sa 3:1, ali su veterani sa druge strane bili uporni.

Pogađali i “rezervisti” Vijeri, Šukur, Đorkaef i Nunjo Gomeš, pa je na kraju rezultat bio 8:6 u korist zvezda koje su obeležile prethodnu eru fudbala, a među posebno inspirisanima bio je Zinedin Zidan.

I legendarni Ronaldo je podsetio na partije kakve je poslednji put pružao na Mundijalu 2002. godine, uprkos višku kilograma.