VIDEO:Eriksen briljirao, debi mladog Srbina

Ekipa Totenhema ubedljivo je savladala Sanderlend 5:1 (1:1) u poslednjem meču 33. kola Premijer lige.

Briljirao je Kristijan Eriksen sa golom i dve asistencije, a dvostruki strelac bio je Emanuel Adebajor. Meč je obeležio i debi 18-godišnjeg srpskog reprezentativca Miloša Veljkovića za Spurse.

Spursi su ostvarili tek drugu pobedu u poslednjih pet kola i vratili se na šesto mesto koje vodi u Ligu Evrope. Sanderlend je trećim porazom u nizu ostao poslednji na tabeli sa 25 bodova, sedam od sigurne zone.

Navijači na Vajt Hart Lejnu su pomislili da ih očekuje nova blamaža tima kada je u 17. minutu Li Katermol doneo prednost gostima. Međutim, samo deset minuta kasnije Kristijan Eriksen je pronašao Emanuela Adebajora, a ovaj doneo izjednačenje.

Totenhem je kontrolisao igru u nastavku meča i konačno pola sata pre kraja stigao do preokreta. Opet je asistent bio Eriksen, a gol je postigao mladi centarfor Heri Kejn. Isti igrač je desetak minuta kasnije propustio šansu za novi gol, da bi u 78. sjajnu partiju fenomenalnim golom krunisao Danac Eriksen.

U samoj završnici meča Adebajor je stigao do drugog gola, nakon što je Kejn probacio loptu kroz noge golmanu Manoneu, a Togoanac je samo ubacio u mrežu sa 2-3 metra. U trećem minutu nadoknade vremena Totenhem je postavio konačnih 5:1, a strelac je bio Gilfi Sigurdson posle kornera.