Vidić: Radujem se novoj sezoni sa Interom, klub prolazi kroz tranziciju i nadam se da ćemo dobro krenuti

Oprostio se od kapitenske trake i 'Crvenih đavola'. Posle osam sezona provedenih u Mančester junajtedu, Nemanja Vidić karijeru nastavlja u drugoj ligi, drugoj zemlji... Srpski fudbaler je doputovao u SAD, gde će njegov nov klub - Inter, učestvovati na turniru sa Realom, Junajtedom i Romom.

– Radujem se ovoj sezoni. I tim i klub prolaze kroz tranziciju. Imamo dobru bazu iz prve tri nedelje rada, pozitivan sam, mislim da možemo imati dobru sezonu – rekao je Vidić.

‘Nerazure’ očekuje nekoliko sjajnih testova, protiv šampiona Evrope Reala (26. jula), Vidićevog bivšeg kluba Junajteda (30. jul) i Romom (2. avgusta).

– Važno je da testiramo sebe. Igraćemo protiv najboljih ekipa, protiv dosta dobrih igrača, biće to sjajan test za nas. Nadamo se da ćemo biti dobri i krenuti odatle – istakao je Vidić.

Inter će sledeće sezone nastupiti u Ligi Evrope, koja nije baš najprimamljivija za najveće evropske klubove koji se bore za titule u svojim šampionatima, a što je cilj i ‘Nerazura’.

– I Liga Evrope je evropsko takmičenje, nije Liga šampiona, ali će učestvovati nekoliko dobrih ekipa. To je važno svakom igraču. Nadamo se da ćemo proći grupnu fazu, videćemo dokle možemo posle – rekao je srpski internacionalac.

Nakon osam godina igranja u tandemu sa Riom Ferdinandom (uz povremene izmene partnera zbog povreda), Vidiću će novi glavni saradnik u odbrani biti Andrea Ranokija.

– Dobro smo se slagali poslednje 2-3 nedelje, dobro se razumemo na terenu i van njega. Ja imam dosta iskustva, sjajno su me dočekali navijači, igrači, već se osećam kao kod kuće, a to je važno za igrača. Najvažnije je da budemo dobri na terenu, a sada je trenutak da napredujemo – rekao je Vidić.

Poslednjih nedelja spekuliše se da bi se Vidiću u Interu mogao priključiti njegov saigrač iz Junajteda Havijer Čičarito Ernandes.

– On je sjajan igrač, biće dobar za tim, ali da vidimo šta će biti od toga prvo. Imali smo dobrih treninga, mislim da već imamo odlične igrače ovde – zaključio je iskusni štoper.