Viktor Onjilo za Dnevno.rs: Sve je jednostavno – na Kipru igram fudbal, ne želim da pričam o Zvezdi (VIDEO)

Ko ode iz Zvezde (uglavnom) uvek bolje prođe. Na pitanje zašto je to tako, nikada nećemo da dobijemo odgovor, ali crveno-beli bi umesto što uporno traže nova pojačanja, mogli da razmisle o igračima koje su uputili na izlazna vrata...

Jedan od njih je i Viktor Onjilo. Brzonogi napadač iz Nigerije, važio je za veliko Zvezdino pojačanje. Samo dva dana nakon što je u susretu između Javora i Crvene zvezde (utakmica je odigrana 11. avgusta prošle godine) bio najzaslužniji za pobedu ekipe iz Ivanjice, Viktor Ifeani Onjilo potpisao je četvorogodišnji ugovor sa najtrofejnijim srpskim klubom.

Iznos ovog transfera bio je 450.000 evra, ali ni to se nije isplatilo. Nigerijac nije dobio pravu šansu, pa je na terenu proveo samo 275 minuta, bez ikakvog učinka. A, onda su se crveno-beli odlučili da ga pošalju na pozajmicu u kiparski Ermis do kraja ove sezone

Upitali smo Onjila, koji se odazvao na poziv naše redakcije, koji je razlog njegovog lošeg izdanja u crveno-belom dresu, i da li zna pravu pozadinu njegovog odlaska, on je kratko i jasno odgovorio:

– Ne znam ništa i ne želim da pričan ništa o Crvenoj zvezdi. Kao ni o tome šta se dogodilo… – kategoričan je Onjilo za Dnevno.rs.

Kako i sam ističe u njegovoj dobroj igri, koju iz nedelje u nedelju prikazuje na Kipru, ne skriva se nijedna tajna. Trener mu je dao minutažu koji on koristi na najbolji način.

– Sve je jednostavno. Na Kipar sam došao da igram fudbal, a to u Zvezdi nisam radio. Sada sam se prilagodio i ovde je odlično. U klubu se svi slažemo – jasan je Viktor.

Onjilo je dao 10 golova posle prvih 14 kola za kiparski Ermis, i direktno je zaslužan što je njegov klub trenutno treći na tabeli sa pet bodova zaostatka za liderom APOEL-om.

I baš u utakmici koja je odigrana u subotu, njegov tim dočekao je prvoplasiranog u prvenstvu, a Onjilo je ponovo zablistao sa dva postignuta gola: