Viktor ponovo bolji od Čilića za plasman u četvrtfinale Kvinsa!

Srpski teniser Viktor Troicki drugi put u nedelju pobedio je Hrvata Marina Čilića, ovoga puta na ATP turniru u Kvinsu.

 

Troicki je u osmini finala Kvinsa savladao Čilića rezultatom 6:7 (8-10), 6:2, 6:3, posle nešto više od 70 minuta igre.

Viktor će se u borbi za polufinale sastati sa Džonom Iznerom, koji je u tri taj brejka i maksimalnih 39 gemova eliminisao Felisijana Lopesa iz Španije – 7:6 (7-5), 6:7 (9-11), 7:6 (7-4).

Troicki je drugi put za kratko vreme uspeo da savlada Čilića, pošto je bolji bio i prošle nedelje u polufinalu Štutgarta.

Bio je ovo deseti međusobni duel dva igrača, a srpski teniser je izjednačio skor na 5-5.

Iako je izgubio prvi set trenutno 24. igrač planete još jednom je pokazao da obožava da igra na travi, pa je uspeo da dođe do preokreta.

Čilić je bolje servirao na početku meča – Viktor je spasao jednu brejk šansu u četvrtom gemu, a uzbuđenja nije bilo sve do poslednjeg gema. Tada je Srbin odličnim servisima neutralisao čak tri set lopte i odveo set u taj brejk. Međutim, tako se Hrvat bolje snašao i dobio ga sa 10:8.

I pored gubitka seta Troicki nije odustajao, pa je već na startu drugog dela igre oduzeo servis protivniku. Stečenu prednost čuvao je do kraja seta, napravio novi brejk i sa 6:2 izjednačio na 1-1.

Tada je momentum bio na njegovoj strani – Marin se držao do 3:2, kada je Troicki napravio odlučujući brejk koji je pretvorio u trijumf.

Viktor je odlično servirao na ovom meču, zabeležio je čak 16 as udaraca, a procenti su mu bili izuzetno visoki. Meč je završio sa 37 vinera i 29 neiznuđenih grešaka, dok je taj odnos kod Čilića bio na ’nuli’ – 29:29.

U prvom meču dana Miler je eliminisao branioca titule Grigora Dimitrova, dok je prvi nosilac Endi Mari u dva seta eliminisao Verdaska.

Mari je protiv Španca odigrao veoma sigurno – samo je jednom ispustio servis i slavio rezultatom 7:5, 6:4, posle sat i po vremena igre. Njegov protivnik biće upravo Luksemburžanin.

Turnir u Kvinsu igra se za nagradni fond od 1.696.645 evra.