Viktor Troicki se vraća tenisu: Bila je ovo teška godina, radujem se novom početku

Viktor Troicki izjavio je da mu je Novak Đoković mnogo pomogao u prethodnih godinu dana u kojima nije mogao da se takmiči zbog kršenja antidoping pravila.

– Novak mi je mnogo pomogao – u nedeljama kada se on pripremao, zvao je i mene. Zaista je učinio mnogo za mene i nikada mu to neću zaboraviti – izjavio je Troicki u razgovoru za Si-En-En.

Viktor nije igrao godinu dana, sada je 842. na ATP listi, ali čekanju je kraj – u ponedeljak će odigrati prvi meč posle suspenzije, dobio je ‘vajld-kard’ u Gštadu.

– Iskreno, bila je ovo teška godina. Mentalno je bilo teško sa svime se izboriti, ali kako je vreme prolazilo, počeo sam da se spremam i da treniram, pa sam postao koncentrisan na svoj povratak. Radujem se novom početku – kaže Troicki.

Srpski teniser, koji je u februaru napunio 28 godina, kaže da često misli o onome što se dogodilo.

– Ne mogu da lažem, često mislim o svemu tome. Osećam da to nije bilo fer je znam šta se stvarno dogodilo. Znam da nikada nisam želeo da varam, nalaz je posle bio čist i to me boli – izjavio je nekada 12. teniser sveta.

Viktor je na turniru u Monte Karlu podneo traženi uzorak urina, ali ne i krvi, a nezavisnoj komisiji rekao je da mu je doktorka ITF kazala da je u redu da ne podnese uzorak krvi ako se ne oseća dobro.

Prema Viktorovim rečima, upravo zato što mu nije bilo dobro nije dao uzorak krvi, ali komisija nije prihvatila te argumente.

– Ona me je pogrešno informisala i to sam skupo platio. Uvek sam poštovao pravila i antidoping sistem – kaže Troicki.

Viktor kaže da mu je u početku bilo bolno da gleda tenis, ali da se to promenilo u poslednjih nekoliko meseci. Od ponedeljka će napokon i on ponovo zaigrati.