Vilijams i Dženkins: Timska pobeda, zasluge Radonjiću

Markus Vilijams i Čarls Dženkins bilu su najefikasniji pojedinci u odlučujućoj pobedi Crvene zvezde kojom su beograđani prošli u finale ABA lige i osigurali novo učešće u Evrolige. I pored toga, oba igrača ističu da je trijumf došao kao plod ekipne igre u kojoj uvek "iskoči" neko drugi. Vilijams ističe Radonjićev značaj u pripremi utakmice, dok je Dženkins treneru zahvalan zbog ukazanog poverenja.

 

Košarkaš Crvene zvezde Markus Vilijams rekao je da je njegova ekipa plasmanom u Evroligu na najbolji način krunisala odličnu igru tokom cele sezone.

– Dali smo sve od sebe i, jednostavno, igrali smo bolje. Ovo je mlada grupa momaka koja je imala uspona i padova tokom sezone, ali uglavnom uspona, i ne mogu da opišem koliko sam ponosan – rekao je Vilijams novinarima.

Crvena zvezda je savladala Partizan u polufinalnoj seriji Jadranske lige sa 3:1 i tako izborila plasman u Evroligu sledeće sezone. Dueli su bili puni tenzije, a Zvezda je zabeležila obe pobede kao gost u hali PIonir.

Publika je bila poslednja stvar koja nas je zanimala, interesovala nas je samo košarka. Trener je obavio odličan posao u pripremi. Rekao nam je da ćemo morati da damo sve od sebe ako želimo da igramo u Evroligi sledeće sezone. Mislim da smo baš to i uradili –objasnio je Vilijams.

Po njegovim rečima, Zvezda je bila bolja u tri od četiri utakmice. On nije želeo da ističe svoj doprinos poslednjoj pobedi nad crno-belima, rekavši da je svako imao svoju ulogu.

– Radili smo dobro tokom cele sezone, pojedici su iskakali u pojedinim utakmicama. Univerzalni smo i to je ono što nas krasi, uvek se neko drugi istakne – naveo je američki plejmeker.

Vilijams je objasnio da mu je svejedno protiv koga će Zvezda igrati u finalu regionalnog takmičenja, jer su i Budućnost i Cedevita “teške ekipe”, ali da zna šta očekuje njegov tim, ko god bude bio protivnik. Vilijams je bio najefikasniji u četvrtom duelu serije, postigavši 19 poena, koliko i Čarls Dženkins.

 

Dženkins takođe nije želeo govori o svojoj igri, već je rekao da “sav kredit” ide stručnom štabu i ekipi. On je objasnio da priča o njegovoj dobroj igri u polufinalnoj seriji počinje na startu sezone i posle “užasne igre” u Evroligi. Takođe, posebno je istakao trenera Dejana Radonjića.

Trenerova odluka da mi dozvoli da nastavim da igram je dobro prošla. Možda bi mu bilo lakše da mi okrene leđa i da odem. Verovao je u mene i desile su se dobre stvari – rekao je Dženkis.

On je zaključio da je cela ekipa doprinela velikom trijumfu nad Partizanom.

– Ne vidi se šta pojedini igrači rade na terenu, nije sve statistika. Mi smo velika i jaka grupa igrača i svako radi odlično. Ponosan sam – istakao je Dženkis.