Vilijams: Na velikim utakmicama igrači prave ime, dobro smo se spremili za Galatasaraj

Košarkaši Crvene zvezde Telekom otputovali su u Istanbul gde ih u petak od 19 sati očekuje duel šestog kola D grupe Evrolige.

Crveno-beli su nešto posle podneva sleteli na aerodrom Ataturk, večeras će u terminu odigravanja utakmice imati trening, a prema planu će i na dan meča odraditi lakši trening u prepodnevnim satima u trajanju od 60 minuta.

Zvezda će i u ovom meču biti oslabljena neigranjem Stefana Jovića, ali će izabranici trenera Dejana Radonjića pokušati da naprave još jedno iznenađenje:

– Defitivno, biće to velika utakmica. Počinjemo jako tešku nedelju u kojoj posle Galatasaraja igramo i protiv Cedevite u ABA ligi, još jednog evroligaškog tima. Tokom poslednjih par dana smo uradili odličan posao u pripremi meča, stručni štab je napravio dobar skauting i spremni samo za ovako značajne mečeve i mentalno i fizički. Želimo da pokažemo da možemo da se takmičimo, da igramo dobru odbranu i da nastavimo da radimo ono što smo radili do sada – rekao je Markus Vilijams i potom se osvrnuo na prvi duel protiv Galatasaraja u Kombank areni:

– I prvi naš meč je bio jako važan. Početak sezone u Evroligi, želeli smo da počenemo pobedom, da vidmo kakvi smo. Sada imamo skor 3-2, ovo je jako značajna utakmica i svi to znamo. Nije odlučujući meč, ali bilo bi sjajno da osvarimo pobedu i da onda to isto uradimo i protov Cedevite u Zagrebu u ponedeljak – kratko je zastao Vilijams i potom dodao:

– Ipak, fokus nam je samo na meču sa Galatasarajem. Znamo da su oslabljeni, da im nedostaju neki igrači, ali to ne može da utiče na način na koji ćemo da igramo. Moramo da budemo brzi i čvrsti, naša odbrana mora da bude da nivou. Ne smemo da budemo fokusirani na to šta Galatasaraj ima ili nema, već da igramo našu igri. To što su oslabljeni može da im šteti, ali i da im pomogne. Neki od igrača koji nisu igrali sigurno će tražiti priliku da se dokažu. Na ovakvim, velikim utakmicama igrači prave ime. Biće sve dobro ako budemo ostvarili ono što od nas traži trener – konstatovao je Vilijams.

Na konstataciju da se odlično snašao u Zvezdi i da je utisak da uživa na terenu i van njega, Vilijams je odgovorio:

– Možda me mladi saigrači podmlađuju, pa kao da i ja imam manje godina. Imamo definitivno sjajnu grupu momaka. Igramo dobro, sa puno kontranapada, uz sjajnu odbranu, a uspevamo i da se zabavljamo kada smo na terenu – zaključio je Viljams