Vilijams: Nije dvorana kriva za poraz, nećemo sada da se krijemo

Ekipa Crvene zvezde zabeležila je peti poraz u Top 16 fazi. Crveno-beli su imali najlošije šutersko izdanje ove sezone, ali uprkos tome Markus Vilijams je imao priliku da donese trijumf svojoj ekipi. Amerikanac je promašio, a posle meča je vidno bio utučen.

Prema njegovim rečima ovaj poraz nema nikakve veze sa dvoranom u kojoj je duel igran.

Podsetimo da je Zvezda prethodne nedelje igrala u Pioniru gde su ubedljivo savladali Albu iz Berlina.

– Nema to nikakve veze. Izgubili smo sa samo dva poena razlike, a neke prethodne mečeve smo gubili sa više. Ovo nema veze sa dvoranom u kojoj igramo, u svakoj imaju dva koša, oni su pogađali, mi nismo i to je to – izjavio je Vilijams.

Crveno-beli su na ovom meču promašili svh 19 šuteva van linije 6,75. Vilijams smatra da se i takve stvari dešavaju.

– Da možemo da se vratimo u prošlost neke stvari bismo promenili, ali to ne možemo. Što se šuta za tri tiče, to se dešava, promašaji su normalni, lopta nije želela da prođe kroz obruč, a sada nećemo da bežimo u pećinu i da se krijemo, imali smo šut za pobedu, nismo ga pogodili – dodao je Vilijams.

 

Najbolji pojedinac u poraženom sastavu bio je Boban Marjanović koji je naglasio da poraz boli, ali da ekipa mora da ostane fokusirana na naredne susrete koji ih očekuju.

– Bila je veoma teška utakmica protiv odličnog protivnika. Ovog puta je sreća presudila, ali će biti bolje. Svaki poraz boli na svoj način, svako od nas želi da pobeđuje u svim utakmicama, ali moramo da se pomirimo sa time. Sada moramo da se odmorimo i da se pripremimo za mečeve koji nas čekaju – zaključio je Boban Marjanović.

Crvena zvezda je sebi ovim porazom znatno umanjila šanse za eventualni prolaz među najboljih osam u Evroligi. Naredni duel, crveno-beli igraju u ABA ligi gde će u Novom Mestu odmeriti snage sa Krkom. Susret je zakazan za nedelju.