Vilijams: Presudilo je moje iskustvo, svesna sam da će Šarapova biti agresivna

Američka teniserka Serena Vilijams rekla je da je njeno iskustvo bilo presudno u njenom današnjem meču polufinala Otvorenog prvenstva Australije protiv Medison Kiz.

– Želela sam da dobijem ovaj meč, probala sam da dam maksimum jer Kiz stvarno igra dobro, ona je jedna od teniserki koje definitivno treba gledati u budućnosti – rekla je Vilijams nakon meča.

– Sigurno je moje iskustvo bilo presudno, jer bila sam ranije u takvim situacijama. Podizala sam igru tokom meča i to mi je pomoglo da pobedim – dodala je Vilijams.

Prva teniserka sveta plasirala se danas u finale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u polufinalu pobedila Medison Kiz sa 2:0 u setovima.

Vilijams će u subotu igrati za svoju 19. Gren slem titulu, a protivnica u finalu će joj biti Ruskinja Marija Šarapova koja je danas bila bolja od Jekaterine Makarove sa 2:0.

Prva i druga teniserka sveta su se do sada sastajale 18 puta, a Vilijams je neuporedivo uspešnija. Ima čak 16 pobeda nad Šarapovom, ali je istakla da je svaki novi meč nova priča.

– Ona igra dobro, neće imati šta da izgubi. Igraće agresivno, a ja ću morati da igram dobro… Zadovoljna sam što sam ponovo u finalu gren slem turnira, to je sjajno – rekla je Vilijams.