Vilotić jači od povrede: Srpski defanzivac u idealnom timu švajcarskog prvenstva

Milan Vilotić izabran je u najbolju postavu švajcarskog fudbalskog prvenstva. Štoper Jang Bojsa se našao u idealnom timu iako je dobar deo prvenstva propustio zbog povrede. Posle njegovog povratka u ekipu, Jang Bojsi nisu izgubili 13 utakmica zaredom.

 

Fudbaler Jang Bojsa i bivši reprezentativac Srbije Milan Vilotić uvršten je u najbolji tim švajcarskog šampionata ove sezone prema listu Blik.

Vilotić se našao u najboljih 11 igrača uprkos tome je prvi deo sezone propustio zbog operacije, ali se vratio na teren kada njegov tim nije doživeo poraz na 13 uzastopnih utakmica.
 

Snažni štoper je pomogao ekipi da se sa drugog mesta u prvenstvu plasira u kvalifikacije za Ligu šampiona, a ove sezone je u svim takmičenjima odigrao 27 utakmica i postigao četiri gola.
 

Pored Vilotića u najboljem timu su još: Tomas Vaklik (Bazel), Fulvio Sulmoni (Tun), Marek Suhi (Bazel), Renato Štefen (Jang Bojs), Markus Nojmar (Vaduc), Škelzen Gadši (Bazel), Musa Konate (Sion), Kajo (Grashopers), Gijom Oro (Jang Bojs) i Jakob Jančer (Lucern).

Ovaj 28-godišnji defanzivac je od januara 2014. godine član Jang Bojsa, a prethodno je igrao za Grashopers, Crvenu zvezdu i Čukarički.
 

Pre četiri godine upisao je tri nastupa za nacionalni tim Srbije.