Vilotić spasilac Švajcaraca: Jang Bojs preporođen od povratka Srbina na teren posle povrede

Fudbaleri Jang Bojsa ostvarili su veliki uspeh plasmanom u drugu fazu Lige Evrope, za šta je jedan od najzaslužniji Milan Vilotić.

Srpski fudbaler je praktično pogurao tim iz Berna u šesnaestine finala, pošto je bio akter trenutka koji je prelomio utakmicu sa Spartom iz Praga, koju je njegov tim dobio sa 2:0. U 75. minutu Vilotić je oboren u kaznenom prostoru, sudija je pokazao na belu tačku, a Giljom Oro je bio precizan za 1:0. Konačan rezultat u nadoknadi vremena postavio je Renato Štefen.

Vilotića i njegove saigrače samo trijumf nad Spartom vodio dalje, ali su se do trenutka kada je srpski fudbaler oboren mučili da realizuju svoje šanse. Na drugoj strani, Vilotić je sjajno komandovao svojom odbranom, pa nije bilo nikakvih iznenađenja u Bernu.

Povratak Vilotića na teren posle operacije praktično je preporodio Jang Bojse. Ekipa iz Berna vezala je šest trijumfa u švajcarskom prvenstvu u šest mečeva na kojima je Vilotić bio starter, uz samo četiri primljena gola, a u Ligi Evrope ostvarili su tri trijumfa uz samo jedan poraz od Napolija, ali treba imati na umu da je švajcarski tim jedini bio bolji od izabranika Rafaela Benitesa u grupi.

Dobre partije Vilotić je začinio i golovima, pa se tako upisivao u listu strelaca na duelima protiv Siona, Sent Galena i Grashopera i doveo je Jang Bojs na treću poziciju u jesenjem delu šampionata.

U švajcarskom prvenstvu na redu je zimska pauza, a takmičenje se nastavlja 7. februara kada će Jang Bojs gostovati Lucernu.