Vimbldon: Danas navijamo za Jelenu, Anu, Jakšićevu i Lajovića

Drugog dana Vimbldona svoje mečeve prvog kola igraće četvoro srpskih predstavnika.

Jankovićeva sa Estonkom Kajom Kanepi igra četvrti meč na Terenu 2 na kojem program u 12.30 otvaraju Švajcarac Stanislas Vavrinka i Žoao Souza iz Portugala. Potom na teren izlaze Kanađanin Miloš Raonić i Metju Ibden iz Australije, pre Nemice Anđelike Kerber i Uršule Radvanjske iz Poljske, da bi potom svoj meč odigrale Jankovićeva i Kanepi.

Ivanovićeva u prvom kolu igra sa Italijankom Frančeskom Skjavone, a njihov meč još nije raspoređen na neki od terena. Taj duel sigurno neće početi pre 18 časova, a gotovo izvesno biće na terenu sa kamerama.

Jakšićeva igra sa Čehinjom Petrom Cetkovskom drugi meč na Terenu 4 na kojem prvi duel od 12.30 igraju Poljak Lukaš Kubo ti Jan-Lenard Štruf iz Nemačke. Lajović u 12.30 otvara program na Terenu 6 duelom sa Giljermom Garsija-Lopesom iz Španije.

Na Centralnom terenu u utorak u 14 časova igraju prošlogodišnja vicešampionka Zabine Lisicki i Julija Gruško iz Izraela. Posle njih dve na terenu će se naći prvi reket sveta Rafael Nada li Slovak Martin Kližan, a potom se sastaju najbolja teniserka sveta Serena Vilijams i Ana Tatišvili iz Sjedinjenih Država.

Na Terenu 1 prvi meč se takođe igra u 14 časova, a tada se sastaju Švajcarac Rodžer Federer i Paolo Lorenci iz Italije. Potom igraju Ruskinja Marija Šarapova i domaća teniserka Samanta Mari, dok je treći po redu meč na tom terenu između Kanađanke Eženi Bušar i Danijele Hantuhove iz Slovačke.