VIMBLDON SE OSMEHNUO NOVAKU: Dugo je bio u NOKDAUNU, a sada ima šansu da opet POKORI SVET! (VIDEO)

Novak Đoković
print screen/youtube.com/Wimbledon

Šokantni poraz Rafe Nadala otvorio je put Novaku Đokoviću ka povratku na prvo mesto ATP liste. Ipak, mnogo toga zavisi od Novaka a prva prilika da materijalizuje povoljni rasplet jeste meč protiv Manarina zakazan za 13 časova.

 

Tokom proteklih meseci najbolji srpski teniser se žestoko mučio sa formom koju su pratili nešto slabiji rezultati. Na to nisu navikli ni on ali ni mnogobrojni poklonici našeg najboljeg tenisera, ali je ovogodišnji Vimbldon pružio šansu da sve bude kao nekada.

Jedan od dva rezultata koji i te kako idu na ruku Đokoviću jeste poraz Rafaela Nadala, koji je poklekao u spektakularnom duelu protiv Žila Milera 2:3 (3:6, 4:6, 6:3, 6:4, 13:15).

Drugi preduslov za eventualni Novakov povratak na tron jeste eventualni poraz Endija Marija, koji u četvtfinalnom susretu igra protiv Sema Kverija.

Da li će Đoković i posle ovog dana zadržati šanse za veliki uspeh, zavisi od meča osmine finala koji naš teniser igra protiv Adrijana Manarina. Duel je trebalo da bude odigran sinoć, ali su organizatori zbog velikog interesovanja i bezbednosnog rizika, prebacili meč za danas.

Računica je jasna. Novi obrt u svetskom tenisu bi mogao da se dogodi do kraja ove sedmice, ali čak i ukoliko Novak ne zasedne na ATP tron, titula na Vimbldonu bi verovatno najavila njegovo novo krunisanje.